Stiinta & Tehnologie

#hd #symbian #kurara u5 #sony ericsson #vivaz

Noul Sony Ericsson Vivaz (Kurara U5) face filme in HD

Unul dintre cele mai zvonite telefoane mobile ale sfarsitului de an 2009, Sony Ericsson Kurara U5 a fost prezentat oficial, devenind astfel primul telefon mobil care poate face capturi video in format high-definition.

Inainte ca anuntul sa fie facut de catre reprezentantii companiei producatoare, telefonul a aparut pe internet in imagini oficiale si un scurt film de prezentare.

Specificatii tehnice

Odata cu noile informatii a fost clarificat si numele telefonului mobil, astfel Sony Ericsson Kurara U5 a devenit oficial Vivaz. Informatiile vin de pe un site care dupa publicarea imaginilor si-a retras aproape imediat articolul. Totusi, la scurt timp, cei de la Sony Ericsson au prezentat oficial noul terminal. Asemenea lui Sony Ericsson Satio (Idou), Vivaz ruleaza sistemul de operare Symbian. Totusi, vestea buna consta in faptul ca emblema HD care a fost vazuta in primele fotografii cu Sony Ericsson Kurara era una reala si indica faptul ca telefonul este capabil sa capteze videoclipuri la rezolutie high-def la 720p.

Desi initial s-a zvonit ca dispozitivul Kurara are ecran sensibil la atingere de 3,5 inch, informatiile finale arata ca telefonul dispune de un display tactil de 3,2 inch cu rezolutie de 360 x 640 pixeli. sony ericsson vivaz vine dotat cu o camera foto de 8,1 MP si dispune de un CPU ARM Cortex A8 de 600 MHz si procesor grafic PowerVR SGX.

Alte detalii

Printre specificatiile tehnice ale telefonului se numara si slotul microUSB sau cel pentru castile audio de 3,5 mm. Sony Ericsson Vivaz are o conectitivitate ridicata , Wi-Fi, DLNA, HSDPA si HSUPA si receptor GPS si ofera acces direct catre retele sociale.

Sony Ericsson Vivaz ar putea sa fie disponobil pe piata din lunile care urmeaza. Pentru moment pretul smartphone-ului nu a fost anuntat, dar modelul va putea fi cumparat in patru variante de culori, argintiu, negru, rosu si negru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea