Stiinta & Tehnologie

#noul seta ibiza

Noul Seat Ibiza prezentat oficial

Dupa conceptul Bocanegra prezentat la Salonul Auto de la Geneva,oficialii de la Seat au prezentat astazi primele poze oficiale insotite de date tehnice privind noua generatie Seat Ibiza .

Astazi constructorul spaniol a prezentat oficial noua generatie a celui mai vandut model la marcii, noul Ibiza. Cu acest model cei de la Seat intentioneaza sa declanseze o noua ofensiva pietei europene si sa cucereasca segmentul masinilor compact.

Acest model este primul din grupul Volkswagen care foloseste noua platforma tehnica dezvoltata special pentru acest segment compact, ce va oferi un inalt grad de stabilitate si confort, alaturi de un grad ridicat de siguranta.

Galerie foto cu nou Seat Ibiza 

Design

Dupa cum era de asteptat, noul Ibiza imprumuta liniile de design prezentate de conceptul Bocanegra, intreaga stilizare fiind realizata de fostul designer al italienilor de la Lamborghini.

Caroseria prezinta un grad mai ridicat de dinamicitate, prezentand linii curba, o grila a radiatorului marita iar oglinzile laterale sunt amplasate acum pe portiera.

Dimensiuni

Noua generatie Seat Ibiza are o lungime de 4050 mm, o latime de 1690 mm si o inaltime de 1440 mm, fiind cu 8 cm mai lunga decat predecesorul sau. Acest spatiu in plus se reflecta intr0un interior mai generos cat si in spatiul de stocare care a ajuns la o capacitate de 292 litri.

Interior

Si la capitolul interior se observa o evolutie remarcabila, in ceea ce priveste calitatea materialelor si utilizarea lor pentru a pastra ideea de dinamism insuflata de exterior.

Siguranta

La capitolul siguranta noul Ibiza dispune de ABS, EBD cat si de tehnologia Hill Hold Assist si de proiectoare cu iluminare laterala.

Motorizari

Noul Ibiza este acum si mai prietenos cu mediul inconjurator, 95% dintre materialele folosite sunt reciclabile iar motorizarile diesel au emisii de sub 120 g/km in comparatie cu 160 g/km cat au cele pe benzina.

Gama de motorizari este formata din sase propulsoare, 3 pe benzina si 3 diesel. Motorizarile pe benzina sunt de 1.2 litri si 70 CP, 1.4 litri si 85 CP respectiv 1.6 si 105 CP, iar cele 3 motorizari diesel sunt de 1.4 TDI si 80 CP, 1.9 TDI si 90 CP respectiv  105 CP.

Tate motorizarile vor fi legate la o cutie de viteze manuala cu 5 trepte ce transmite puterea catre puntea fata.

Pe langa varianta cu cinci usi , care se va lansa in Romania in luna iunie, cei de la Seat au adaugat si variantele in trei usi, FR si Cupra, acestea din urma fiind programate pentru anul 2009.

Galerie foto cu noul Seat Ibiza

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea