Stiinta & Tehnologie

#lansare #a6 #rs6 #audi

Noul RS6 sedan si A6 facelift

Audi dezvaluie imagini si informatii oficiale cu cele mai “proaspete” modele ale sale, noul RS6 sedan si A6 sedan cu facelift, cu putin timp inainte ca acestea sa isi faca debutul oficial la Salonul auto de la Paris, in octombrie, anul acesta.

Audi RS6 sedan

Noul RS6 sedan are sub capota un motor V10 twin-turbo de 5.0 litri care dezvolta 580 CP si un cuplu de 650 Nm. Masina este de asemenea dotata cu sistem de tractiune integrala si suspensii sportive. RS6 va accelera de la 0-100 km/h in 4.5 secunde, viteza maxima fiind de 280 km/h (in conditiile in care este limitata electronic). Motorul este cuplat la o cutie automata cu sase rapoarte.

Galerie foto cu noul Audi RS6

In ceea ce priveste design-ul exterior si interior, varianta sedan nu difera foarte mult de RS6 Avant, dar exista totusi o serie de elemente distincte. Noul sosit imprumuta, la partea posterioara, blocurile optice cu lumini LED de la noul A4, iar deflectorul si cele doua evacuari cromate amintesc de spiritul sportiv ce se ascunde sub capota.

Noul Audi RS6 va fi lansat in Europa, la scurt timp dupa debutul oficial de la salonul auto de la Paris, din luna octombrie. Pretul pentru sportiva va fi de 105.550 de euro.

Audi A6 facelift

Un alt model care se va alatura, in octombrie, noului RS6 Sedan va fi Audi A6 facelift, modelul pentru anul 2009, in variantele de caroserii sedan si Avant. Pe lista imbunatatirilor aduse acestei linii se afla, printre altele, o serie de noi motoare mai eficiente, precum si cateva sisteme de siguranta.

Galerie foto cu noul Audi A6 facelift

In partea frontala, Audi a modificat spoilerul, prizele de aer, grila si proiectoarele de ceata ale modelului. In partea posterioara A6 preia designul blocurilor optice de tip LED de la A4. Liniile usii portbagajului au fost si ele redesenate asemeni spoilerului posterior. De asemenea sunt disponibile cinci noi culori pentru exterior.

La interior masina beneficiaza de lizibilitate marita a instrumentelor de bord si primeste o noua generatie a interfetei MMI, care foloseste un ecran www .acasa.ro/lcd" title="lcd">LCD de 7 inci, cu rezolutie inalta.

Sub capota, noutatea este propulsorul V6 TFSI de 3.0 litri, capabil sa livreaze 290 CP, avand un cuplu de 420 Nm. Motorul este cuplat la o cutie automata. Performantele nu sunt deloc neglijabile: modelul german accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 5.9 secunde si poate atinge o viteza maxima, limitata electronic, de 250 km/h. Potrivit comunicatului oficial pus la dispozitie de Audi, noul A6 echipat cu motorul 3.0 TFSI inregistreaza un consum mediu de 9.5 litri la 100 de km.

Audi A6 facelift va fi disponibil in Europa din luna octombrie, avand un pret de pornire de 34.200 euro pentru versiunea A6 sedan echipata cu motorul 2.0 TFSI de 170 CP.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea