Stiinta & Tehnologie

#romania #hatchback #astra #opel

Noul Opel Astra se lanseaza azi oficial in Romania

Asteptata inca de la finele anului trecut, cea de-a sasea generatie a compactei Opel Astra va fi astazi lansata oficial in Romania. Noul model va fi disponibil pe piata romaneasca la un pret de pornire de 14.250 de euro cu TVA inclus.

Lansat anul trecut in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, noul Opel Astra va fi disponibil in varianta de caroserie hatchback si in patru versiuni de echipare: Essentia, Enjoy, Sport si Cosmo. Considerat principal competitor pentru Volkswagen Golf - liderul incontestabil al segmentului compact in Europa - noul Astra este cel de-al zecelea model compact lansat de Opel de-a lungul timpului.

In ceea ce priveste gama de motorizari, noul model german va dispune de patru versiuni pe benzina si tot atatea dieseluri. Familia benzinarelor va contine o versiune entry-level de 1,4 litri si 100 CP, una de 1,6 litri si 115 CP si doua propulsoare turbo, unul de 1,4 litri si 140 CP, iar cel de-al doilea de 1,6 litri si 180 CP. Pentru fanii diesel vor fi oferite o motorizare de baza de 1,3 litri si 95 CP, una de 1,7 litri de 110 CP si, respectiv, 125 CP, si un varf de gama 2.0 CDTi de 160 CP.

Pretul de pornire la noul Opel Astra este de 14.250 de euro cu TVA inclus si va fi comercializat in paralel cu vechiul model. Actuala generatie Astra a fost la randul sau produsa in paralel cu modelul pe care l-a inlocuit, Astra Classic II, care a fost scos din productie in luna septembrie 2009 dupa mai mult de zece ani de fabricatie fara modificari majore.

Cititi mai multe pe Auto.ro   
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea