Un p
rototip al noului Opel Astra, modelul pentru 2009, a fost ochit si fotografiat la aeroportul Schiphol din Amsterdam. Adversar direct al noului VW Golf VI , viitorul Astra va fi prezentat in premiera mondiala la salonul auto de la Frankfurt , in septembrie 2009 , urmand sa ajunga pe piata la scurt timp dupa aceea. Astra va fi comercializat in Statele Unite sub brandul Saturn iar in Australia sub brandul Holden.

Noul Opel Astra va avea aceeasi platforma ca si “varul” Chevrolet Volt , respectiv celebra platforma globala Delta, apartinand GM. Prototipul in cinci usi indica faptul ca Astra va avea elemente de desing preluate de la noul Insignia, atat la exterior cat si la interior. Gama de modele a noii generatii va mai include o versiune mai sportiva, in trei usi, la care se mai adauga versiunile break, sedan si una cabriolet, dotata cu un plafon pliabil electric.

In ceea ce priveste gama de motorizari, clientii vor putea opta pentru propulsoare cu capacitati cuprinse intre 1.4 litri si 2.0 litri, supraalimentate, acesta din urma fiind asteptat pe versiunea de performanta OPC, unde ar trebui sa dezvolte 250 CP. Motorul de 1.4 litri supraalimentat va fi introdus la inceputul lui 2010 si va dezvolta puteri cuprinse intre 120 si 140 de CP si valori ale cuplului intre 175 si 200 de Nm. Motorul de 1.4 litri va inlocui actualele unitati de 1.6 si 1.8 litri si va oferi un consum imbunatatit cu 8 procente.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro
  •   2008-08-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii