Stiinta & Tehnologie

Noul iPhone de la Apple: o camera, un iPod si...un telefon

Exec
utivul Apple, Steve Jobs, a prezentat noul telefon mobil, ce poate fi folosit si ca player muzical si camera digitala , totul sub denumirea de "iPhone", drept un produs care va reinventa sectorul telecomunicatiilor. Un produs "magic", "super-inteligent", care propune mult mai mult decat functiile de baza ale unui telefon traditional, a conchis acesta potrivit publicatiei britanice Guardian.

Lansarea mult asteptatului produs iPhone s-a realizat intr-un cadru festiv desfasurat la Macworld Expo in San Francisco.

"La un anumit interval de timp, un produs revolutionar schimba totul", a afirmat Jobs in fata audientei."iPod-ul a schimbat totul in 2001. Si o vom face din nou cu iPhone in 2007."

Aparatul este lipsit de butoane in favoare unui ecran sofisticat care raspunde la comenzile realizate printr-o simpla atingere; dispune de un senzor care in mod automat dezactiveaza ecranul. Camera video de 3.0 Megapixeli, display-ul de 2.2 inch, dar si design-ul sofisticat al aparatului realizat din zirconiu, ii dau acestuia un farmec aparte.

Noul 'iPhone' foloseste sistemul de operare Apple OSX si permite utilizatorilor sa urmareasca filme, sa descarce melodii, imagini, precum si verificarea email-ului, calendar sau adrese de servicii ce se gasesc in produse cum ar fi Blackberry.

Durata de viata a bateriei telefonului permite o convorbire de cinci ore si saisprezece ore de ascultat muzica.Un model de 4GB va fi disponibil la $499 (£257) si un model de 8GB pentru $599 (£309).

Aparatul va fi disponibil in Statele Unite din iunie, in Europa din octombrie si in Asia din 2008.

"In 2001 am introdus primul iPod, si acesta nu a schimbat nu doar modul de a asculta muzica- a schimbat intreaga industrie muzicala. Astazi introducem trei produse revolutionare: un iPod, un telefon si un serviciu de internet..." a adaugat Steve Jobs.

iPhone functioneaza nu doar ca iPod, el ofera servicii cum ar fi "visual voicemail", care arata utilizatorului o lista cu mesajele sale astfel incat acesta se poate indrepta direct catre aceia pe care doreste sa ii asculte.
  •   2007-01-10
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.