Stiinta & Tehnologie

#500 electric #versiunea electrica #fiat 500

Noul Fiat 500 electric va avea o autonomie de 240 de kilometri

Competitorul lui Mini E din partea celor de la Fiat va avea o autonomie de circa 240 de kilometri si va putea accelera de la 0 la 100 km/h in doar 10 secunde. Modelul va fi prezentat la Salonul Auto de la Detroit.

Dupa cum stiti, cei de la Fiat vor prezenta si o versiune electrica a lui 500 la Salonul Auto de la Detroit din aceasta luna. Modelul va fi prezentat alaturi de versiunile cu combustie interna ale lui 500, printre care si noul 500C . Din pacate, cei de la Chrysler au anuntat ca nu vor organiza o conferinta de presa oficiala in cadrul acestui salon auto pentru a confirma detaliile tehnice ale acestui model.

Cu toate acestea, unele surse anunta o autonomie de 240 de kilometri (150 de mile) cu o sigura incarcare completa. Acumulatorul lui 500 electric are peste 5.000 de celule si este reincarcat in 10 ore de la o priza standard de 220V. Ulterior, cei de la Fiat vor crea si un sistem de incarcare de putere mare , care va lucra in trei etape si reduce timpul de incarcare la jumatate.

Dezvoltarea unei versiuni electrice a lui Fiat 500 mareste masa acestui model cunoscut pentru agilitatea si performantele sale, dar acceleratia 0-100 km/h este realizata in 10 secunde, iar viteza maxima este limitata la 145 km/h. Astfel, Fiat are un competitor si pentru versiunea electrica a lui Mini Cooper, care a aparut deja pe piata si a fost oferita unor clienti in regim de leasing. Din pacate pentru pasionatii Fiat, sursa din cadrul marcii italiene nu a dezvaluit nicio informatie privind disponibilitatea ulterioara a versiunii electrice a lui 500.

Cititi mai multe pe Automarket.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea