Stiinta & Tehnologie

Noul Citroen C3 vrea piata Mini

Masinile de dimensiuni reduse par a fi alegerea fireasca atunci cand vine vorba despre o masina condusa preponderant in oras.

Acesta este si rezultatul sondajului gazduit in paginile Stiriauto. Daca noi stim asta, atunci este foarte sigur ca si producatorii auto o stiu de ceva vreme. Iata de ce Citroen isi doreste un "mini" atragator, capabil de performanta si cat mai "de serie", si asta foarte repede.

In imagini se afla o schita a viitoarei variante de Citroen C3, masina care va ajunge in showroom-uri nu mai tarziu de anul viitor. Se pare ca masina va fi prezentata chiar in acest an, probabil intr-o forma foarte apropiata de cea de productie.

Francezii au gandit simplu: C3 in 5 usi va fi o masina mica pentru familie, iar C3 in 3 usi un "mini" in toata regula. Varianta in 3 usi va putea concura fara probleme cu Mini, 500 sau MiTo, gratie unor propulsoare pe benzina de pana la 160 de CP – imprumutate de la Peugeot 206. Este vorba de motoare de 1.4 si 1.6 litri pe care grupul Peugeot-Citroen le construieste impreuna cu BMW. Cu siguranta vor  exista si variante diesel.

C3 in 3 usi este un Produs strategic care face legatura intre " gargarita " C1 si mai marele C3 in 5 usi, oferind in plus o doza de spectacculozitate. Daca va fi promovat corect, C3 in 3 usi va putea chiar sa fure din publicul versiunilor sportive de la Clio, Corsa sau Grande Punto.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea