Stiinta & Tehnologie

Noul actionar Dasimpex mizeaza puternic pe vanzarile de telefoane mobile

Grup
ul de investitii GED estimeaza ca cifra de afaceri a celor patru retele de distributie de telefoane mobile pe care le controleaza in Romania va creste cu 15-20% anual, fata de cele 24 de milioane de euro inregistrat anul trecut.

GED a cumparat recent Dasimpex, Lexor, Puls GSM si GSM Land, care vor forma o companie cu peste 100 de puncte de vanzare, se arata intr-un comnicat al GED. Tranzactia a fost autorizata de Consiliul Concurentei .

Fondul de investitii detine capitalul majoritar al noului grup, printr-o investitie de 4, 5 milioane de euro. GED a realizat aceasta prima investitie prin infuzie de capital si cumparare de actiuni, se spune in comunicat. Compania, care va vinde servicii ale operatorilor Vodafone si Orange, va opera doua retele de distributie independente.

Procesele de consolidare si de rebranding se asteapta sa fie definitivate la inceputul anului 2007, cand va fi finalizat si procesul de implementare a noilor servicii si produse, se precizeaza in comunicat. Compania estimeaza ca va consemna o crestere organica importanta in Romania in urmatorii ani si ia in calcul posibilitatea sa achizitioneze companii similare in tarile vecine, mai intai in Bulgaria, Serbia sau Ungaria, fapt care va duce la infiintarea unei companii cu o prezenta puternica in Europa de Sud-Est.


  •   2006-08-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii