Stiinta & Tehnologie

#noua toyota corolla

Noua Toyota Corolla

La sfarsitul lunii ianuarie, la Barcelona, Toyota a lansat a zecea generatie a modelului Corolla , cel mai bine vandut autoturism din lume.

Design

Este proiectat inca de la inceput ca un sedan cu personalitate aparte ce doreste sa imprime o imagine distincta. Noua Corolla afiseaza un aspect modern, elegant si cu linii conturate clar. Garda la sol este mai mica pentru noua versiune si caracterul masinii este accentuat si de console scurte fata/spate.

Plansa de bord pastreaza aspectul modern al exteriorului. Se remarca cele doua ceasuri de bord rotunde ce incadreaza un ecran LCD pe care sunt afisate diverse informatii despre nivelul combustibilului, consumul mediu, consumul instantaneu, kilometrii parcursi, media de viteza.

Aspectul consolei centrale este una tipic japoneza destul de aerisitia cu o nota high-tech data de simetrie si de insertiile cu aspect metalic. Aici se regasesc comenzile pentru sistemul audio cat si cele pentru sistemul automat de climatizare.

Galerie foto cu noua Toyota Corolla 

Spatiu si dimensiuni

La capitolul practic noua toyota corolla incanta prin numarul mare de spatii de depozitare oferite pasagerilor. Acestea sunt intalnite atat pe consola centrala, in cotiera cat si pe usile autoturismului. Trebuie sa mentionam ca fiecare pasager beneficiaza de un suport pentru pahar.

Noua versiune Corolla este cu 13 cm mai lunga si cu 5 cm mai lata lucru care se resimte in spatiul din habitaclu cat si in spatiul de depozitare a bagajelor, care a ajuns acum la 450 litri.

Motorizari

Potentialii cuparatori pot opta intre patru variante de motorizari, doua pe benzina, 1.4 VVT-i(97 CP) respectiv 1.6 VVT-i(124 CP) si doua diesel, 1.4 D4D(90 CP) respectiv 2.0 D-4D(126 CP), acesta din urma fiind cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte. Restul motorizarilor dispun de o transmisie manuala cu 5 trepte iar optional, pentru motorul de 1.6 VVT-i, cumparatori pot avea o transmise automata MultiMode ce ofera posibilitatea schimbarii automate sau manuale a vitezele cu ajutorul unor clapite amplasate in spatele volanului.

Preturile pentru noua Toyota Corolla incep de la 15.394 euro cu TVA si ajung pana la 21.941 euro cu TVA.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea