Stiinta & Tehnologie

#masina anului #wcoty #world car of the year

Nominalizatii World Car Of The Year 2010 au fost anuntati

Premiile WCOTY, ajunse la ce-a de-a saptea editie, vor avea loc in cadrul Salonului Auto din New York, in luna aprilie.

Un juriu de 59 de jurnalisti au anuntat lista semifinalistilor nominalizati in cursa pentru castigarea titlului WCOTY.

Nominalizatii la categoria Masina Anului sunt: Toyota Prius, Porsche Panamera , Audi Q5 si noul Volkswagen Polo, alaturi de BMW X1, Mercedes-Benz E-Class, Mazda 3 si Kia Soul, Chevrolet Cruze si Buick Regal (de asemenea, vandut ca Opel /Vauxhall Insignia in Europa).

Procesul de votare nu va fi cu nimic mai simplu atunci cand va fi ales castigatorul la categoria Masina de Performanta a Anului. Nominalizatii: Aston Martin V12 Vantage, Audi R8 V10, Audi TT Coupe RS / roadster, BMW Z4, ferrari california, Jaguar XFR, Lotus Evora, Mercedes-Benz E63 AMG, Nissan 370Z, Porsche 911 GT3 si Porsche Boxster / Cayman.

Competitia WCOTY va mai decerna doua alte premii: Masina Verde a Anului si Designul Anului, care vor avea un juriu diferit, format din specialisti.

Nominalizatii verzi ai acestui an sunt : Ford Fusion Hybrid si Honda Insight, Mercedes-Benz S400 hibrid, Toyota Prius si familia VW BlueMotion (Golf, Passat, Polo).

Cand vine vorba de WCOTY Design, cele care au impresionat au fost chevrolet camaro, citroen c3 picasso, Kia Soul si Toyota Prius.

La Salonul Auto de la Geneva in luna martie vor fi anuntati finalistii intr-un top trei al fiecarei categorii iar finala se va desfasura in luna aprilie la Salonul Auto de la New York.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea