Stiinta & Tehnologie

#acumulator #telefon mobil #unde electromagnetice #nokia

Nokia vrea sa foloseasca undele electromagnetice pentru a incarca telefoanele

ong> Protectia mediului este una din cele mai importante probleme pentru producatorii de electronice.

De la telefoane din materiale reciclabile si cutiile cat mai mici, Nokia sare direct la unde electromagnetice care sa incarce telefoanele mobil.

Tehnologie teoretic posibila

Cercetatorii de la Nokia Research Centre, din Cambridge Marea Britanie lucreaza in prezent la o tehnologie care ar putea incarca telefoanele mobile prin colectarea curentului electric dintr-un mediu incarcat cu unde electromagnetice.

Aceste radiatii ar fi furnizate chiar de antenele de telefonie mobila amplasate in orase, de transmitatoare Wi-Fi, antene TV, etc. Se pare ca Nokia este foarte interesata de acest gen de tehnologie pentru ca deja dispune de un prototip de telefon mobil care a putut colecta pana la 5 miliwati. Din pacate aceasta cantitate de energie nu este suficienta. In lucru

Momentam cercetatorii Nokia lucreaza la un nou prototip de terminall care sa poate colecta pana la 50 de miliwati, o cantitate suficienta de energie pentru o incarcare completa a unui acumulator de telefon mobil. Totusi, chiar daca se reuseste crearea unui astfel de prototip, terminalul va putea fi incarcat doar daca va fi inchis.

Unul din cercatorii Nokia, Markku Rouvala a declarat ca o astfel de tehnologie va putea fi incorporata in modele de telefoane mobile in trei sau patru ani. Alte planuri Nokia de economisire a energiei constau si in aplicarea panourilor solare in corpurile telefoanelor asa cum Samsung si LG au facut deja.
  •   2009-06-11
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.