Stiinta & Tehnologie

#acumulator #telefon mobil #unde electromagnetice #nokia

Nokia vrea sa foloseasca undele electromagnetice pentru a incarca telefoanele

ong> Protectia mediului este una din cele mai importante probleme pentru producatorii de electronice.

De la telefoane din materiale reciclabile si cutiile cat mai mici, Nokia sare direct la unde electromagnetice care sa incarce telefoanele mobil.

Tehnologie teoretic posibila

Cercetatorii de la Nokia Research Centre, din Cambridge Marea Britanie lucreaza in prezent la o tehnologie care ar putea incarca telefoanele mobile prin colectarea curentului electric dintr-un mediu incarcat cu unde electromagnetice.

Aceste radiatii ar fi furnizate chiar de antenele de telefonie mobila amplasate in orase, de transmitatoare Wi-Fi, antene TV, etc. Se pare ca Nokia este foarte interesata de acest gen de tehnologie pentru ca deja dispune de un prototip de telefon mobil care a putut colecta pana la 5 miliwati. Din pacate aceasta cantitate de energie nu este suficienta. In lucru

Momentam cercetatorii Nokia lucreaza la un nou prototip de terminall care sa poate colecta pana la 50 de miliwati, o cantitate suficienta de energie pentru o incarcare completa a unui acumulator de telefon mobil. Totusi, chiar daca se reuseste crearea unui astfel de prototip, terminalul va putea fi incarcat doar daca va fi inchis.

Unul din cercatorii Nokia, Markku Rouvala a declarat ca o astfel de tehnologie va putea fi incorporata in modele de telefoane mobile in trei sau patru ani. Alte planuri Nokia de economisire a energiei constau si in aplicarea panourilor solare in corpurile telefoanelor asa cum Samsung si LG au facut deja.
  •   2009-06-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii