Stiinta & Tehnologie

Nokia prezinta patru telefoane noi

Cu ce ocazie? Cu ocazia Mobile World Congress, care are loc zilele acestea la Barcelona. Astfel, lumea a reusit sa admire noile si clasicul Nokia 6220.

N96 este unul din cele mai asteptate modele ale anului. Slider-ul dual este compatibil quad-band GSM/GPRS/EDGE si HSDPA . Telefonul ruleaza pe Symbian Series 60, are ecran de 2,8 inchi cu 16 milioane culori, GPS incorporat, conectivitate Wi-Fi, memorie interna de 16 GB cu posibilitate de "upgrade" cu ajutorul unui slot microSD . Dar povestea lui N96 nu se termina aici si continua cu o camera foto de 5 MP cu lentile Carl Zeiss, autofocus si flash LED. Telefonul poate face inregistrari VGA la rezolutia de 30 fps.

N78 -ul este foarte asemanator cu modelul N81, dar spre deosebire de acesta, N78 are boxe stereo integrate. Nu ii lipseste conectivitatea GSM/GPRS/EDGE, HSDPA si Wi-Fi; are ecran de 2,4 inchi, memorie de 70 MB cu posibilitati de extindere prin slotul microSD, suport GPS, camera de 3.2 MP, MP3-player incorporat si transmitator FM.

Bineinteles ca modelul Nokia 6210 va mosteni multe din caracteristicile lui 6110 Navigator . Modelul vine la pachet cu Nokia Maps 2.0, ghiduri multimedia de oras si imagini din satelit. Prezinta un ecran de 2,4 inchi, conectivitate GSM/GPRS/EDGE si HSDPA, ofera spatiu de stocare de 120 MB, cu posibilitatea de extindere prin intermediul cardului microSD.

Ultimul din lista este Nokia 6220 care vine incarcat cu o camera de 5 MP si flash Xenon. Ecranul este de 2,2 inchi si poate inregistra clip-uri VGA la rezolutie de 30 fps. Are functie de MP3-player si o memorie de 120 MB (extensibila pana la 8 GB prin card mircoSD),conectivitate GSM/EDGE si HSDPA.

"Pe masura ce eliberam Internetul de constrangerile mediului desktop, mobilitatea paseste intr-un teritoriu nou, cu posibilitati nelimitate. De fapt, putem spune ca redefinim insusi notiunea de Internet prin personalizarea acestuia si prin crearea unei platforme sensibile la context. Datorita acestui context, Internetul devine un mediu in care experientele sunt mereu la indemana si extrem de personale", a declarat Olli-Pekka Kallasvuo, CEO Nokia.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea