Stiinta & Tehnologie

#interfata utilizator #symbian #nokia

Nokia prezinta noua interfata de utilizator Symbian

Chiar daca in ultima vreme circulau o multime de zvonuri  potrivit carora Nokia ar renunta la Symbian, se pare ca finlandezii au alte planuri.

Recent acestia au prezentat noua interfata de utilizator dedicata acestui sistem de operare.

Eveniment special


In cadrul evenimentului Capital Market Day sustinut de Nokia, reprezentantii companiei au demonstrat celor prezenti viitoarea interfata de utilizator pe care sistemul de operare Symbian o va suporta.

In opinia celor de la Nokia, nu sistemul de operare este problema, ci interfata, de aceea in 2010, telefoanele mobile Nokia vor dispune de un "UI" evoluat, capabil de mai multe functii si aplicatii, toate acestea mult mai complexe, dar mai usor de utilizat. Cei de la Nokia au declarat ca sistemul multitouch sustinut in prezent de telefoanele Nokia se va schimba, iar noua interfata va fi imbunatatita in asa fel ca utilizatorul sa parcurga mai putini pasi prin meniu decat o fac in prezent.

Alte detalii

Totodata, noul UI pentru Symbian va suporta un browser web mai bun, iar viteza de navigare prin meniul telefonului se va face mult mai rapid decat acum. Din pacate pentru moment totul este un concept si nu se stie cat din ce a fost prezentat este real.

Odata cu noile schimbari Nokia spera ca sistemul de operare Symbian sa reziste in fata Androidului care incepe sa acapareze tot mai mult teren. Cei de la Nokia vor lansa cel de al doilea telefon mobil cu sistemul Maemo, versiunea 6, in a doua jumatate a lui 2010.

Nokia Symbian UI 2010

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea