Stiinta & Tehnologie

#auto #navigatie pietonala #ovi maps #nokia

Nokia ofera gratuit serviciul de navigatie auto si pietonala

Nokia si-a anuntat astazi planurile de a lansa o noua versiune Ovi Maps pentru telefoanele sale inteligente, care include serviciul de navigatie pietonala si auto fara costuri suplimentare, disponibil pentru download pe site-ul Nokia.

Aceasta lansare are potentialul de a dubla piata actuala de navigatie mobila. Noua versiune Ovi Maps include functii avansate de navigatie auto si pietonala, precum ghidare vocala pas cu pas pentru 74 de tari, disponibila in 46 de limbi, informatii despre trafic pentru peste 10 tari si harti detaliate pentru peste 180 de tari.

Pe gratis

Eliminarea costurilor asociate navigatiei auto si pietonale permite companiei Nokia sa activeze rapid o baza de utilizatori foarte extinsa, careia ii poate oferi noi functii, continut si servicii bazate pe locatie. Aceasta este parte a strategiei Nokia de a fi lider pe piata hartilor mobile, a navigatiei si a serviciilor bazate pe locatie. Aceasta oferta este, de asemenea, in linie cu viziunea Nokia, potrivit careia urmatorul val de crestere va fi bazat pe internetul social, cu accent pe locatie - pe masura ce locatia in care se gasesc oamenii devine la fel de importanta ca ceea ce fac.  

Aplicatia Ovi Maps este disponibila pentru 10 dispozitive mobile Nokia, inclusiv modelele populare Nokia N97 mini , Nokia 5800 XpressMusic si Nokia E72 . Mai multe smartphone-uri Nokia vor fi adaugate la aceasta lista in urmatoarele saptamani. Intre timp, detinatorii de telefoane inteligente Nokia compatibile cu noua versiune Ovi Maps pot descarca aplicatia gratuit.

Pentru operatori si dezvoltatori

Nokia va permite operatorilor sa ofere clientilor un pachet complet de navigatie auto si pietonala si va incuraja cresterea serviciilor de date. Un alt beneficiu pentru operatori este faptul ca Ovi Maps se bazeaza pe o tehnologie hibrid, optimizata pentru utilizarea in retele mobile. Prin folosirea graficelor vectoriale avansate, alaturi de o combinatie inteligenta de harti preincarcate si online, noua versiune Ovi Maps utilizeaza doar o fractiune din latimea de banda necesara tehnologiei greoaie bitmap, folosita de majoritatea furnizorilor de harti mobile.

Transformarea navigatiei pentru telefonul mobil intr-o functie utilizata la fel de frecvent ca expedierea de mesaje text sau realizarea de fotografii ofera o oportunitate imensa, deoarece baza de consumatori pentru noi aplica?ii bazate pe locatie se extinde. Prin programul "Ovi for Developers Beta", Nokia a oferit anumitor dezvoltatori si publisheri acces la API-urile Ovi si Ovi SDK - Beta (kit de dezvoltare software ), care le vor permite sa dezvolte astfel de aplicatii. Acestea vor fi disponibile ulterior prin Nokia Ovi Store.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea