Stiinta & Tehnologie

#nokia #vertu #japonia

Nokia nu mai vinde mobile in Japonia

Nokia, unul din cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume opreste vanzarea de terminale in Japonia .

Tara Soarelui Rasare va primi doar brand-ul de lux , Vertu.

Piata buna de desfacere, dar...

Chiar daca Japonia este cea de-a patra piata de desfacere pentru telefoanele mobile dupa Statele Unite ale Americii, China si India, Nokia nu a reusit sa capteze atentia publicului nipon.

Nici alte companii nu se avanta pe aceasta piata pentru ca 85% din populatie poseda deja un telefon mobil, iar restul de 20% ar fi impartit in companiile externe. Chiar si rivalii asiatici ca Samsung Electronics sau LG au esuat aici.

Unul din motivele pentru care piata japoneza este greu de "accesat" este faptul ca terminalele de aici suporta alt fel de aplicatii, ca broadcasting TV si functii de de plati electronice.

Criza mondiala , un minus

Timo Ihamuotila, vice presedintele executiv de la Nokia a spus intr-un comunicat ca: "In climatul economic prezent am ajuns la concluzia ca o investitie pe piata din Japonia este de prisos". Tot el a mai spus ca afacerea Nokia in Japonia se va rezuma doar la brand-ul de lux Vertu.

Alte companii externe, in afara de Sony Ericsson, ocupa doar 5% din piata de telefoanie mobila. Acest lucru reiese dintr-o statistica facuta de firma IDC Japan .

Analistul Michito Kimura de la IDC Japan declara ca: "Nokia se confrunta cu probleme de financiare mondiale si multe altele, iar Japonia este o problema minora cand ei trebuie sa rezolve altele mai grave. Nu sunt surprins de aceasta decizie."

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea