Stiinta & Tehnologie

#n900 #nokia #maemo #sistem de operare #personaliza

Nokia nu lasa operatorii sa personalizeze sistemul Maemo

Finlandezii de la Nokia nu lasa operatorii de telefonie mobila sa proceseze terminalele cu noul sistem de operare adoptat de companie, class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/maemo" title="maemo">maemo " title="maemo">Maemo .

Surse de la Reuters scriu ca cei de la Nokia incearca sa opreasca personalizarea terminalelor pentru ca acestea sa aiba o identitate Nokia mai puternica.

Declaratii oficiale Nokia

Se pare ca Nokia se simte amenintata de noile platforme care au luat cu asalt piata de telefoane mobile, sisteme ca iPhone sau Android.

"Apple si Android nu cer aceeasi personalizare de continut de la operatorii de telefonie mobila ca si Symbian sau alte sisteme, iar acest lucru se reflecta intr-o interfata mult mai buna si competitiva. Nokia are ocazia sa valorifice noul sistem de operare Maemo", a spus David Rivas.

Aceste declaratii au fost prezentate intr-un comunicat dat publicitatii de catre David Rivas, vicepresedinte al departamentului de dispozitive R&D in cadrul companiei care a mai declarat ca prefera ca Nokia sa aiba mai mult de spus cu Maemo decat a reusit cu Symbian.

Parerile analistilor

Din pacate analistii de specialitate s-au grabit sa afirme ca atitudinea Nokia nu va face decat sa scada numarul de telefoane pe care compania ar putea sa la vanda. Acestia sunt de parere ca operatorii de telefonie mobila vor refuza sa distribuie noile terminale Nokia cu sistemul Maemo daca nu sunt lasati sa il croiasca cum doresc ei.

"Nu cred ca Nokia isi permite luxul de a spune ca nu va lasa nicio personalizare a sistemului. Pentru ca N900 sa reuseasca pe piata, Nokia trebuie sa aprobe ceea ce operatorul doreste sa ruleze pe telefon"
, a declarat Francisco Jeronimo, analist in cadrul companiei IDC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea