Stiinta & Tehnologie

#nokia n96 #slider #dual #symbian

Nokia N96 Review

Unul din cele mai celebre terminale Nokia , N96 a fost anuntat de compania finlandeza in luna februarie a anului 2008 si s-a lansat cateva luni mai tarziu, in toamna aceluiasi an.

Telefonul este un dispozitiv dedicat multimedia, prin urmare va avea o serie de specificatii in care acesta va excela, printre care se afla muzica sau redarea video.

Caracteristicile lui foto de 5 MP

Nokia N96 vine echipat cu o camera foto de 5 MP cu lentile Carl Zeiss, autofocus si flash LED. Flash-ul va fi automat ales de telefon in clipa cand nu este folosit in lumina zilei, adica un colt de camera slab luminat va primi tratamentul flash-ului. Totodata, imaginile captate de telefon sunt la o rezolutie maxima de 2592 x 1944 px.

Zgomotul de imagine este foarte bine tinut sub control, iar imaginile au o calitate buna. Dar modelul Nokia N96 poate face si capturi video la rezolutie VGA cu 30 fps, iar filmele sunt salvate in format MP4.

Conectivitate pusa la punct

Am ajuns la un alt capitol la care Nokia N96 exceleaza - si anume conectivitatea. Incepem cu cea mai modesta conectivitate GPRS-ul care este prezent si este de clasa 32, adica 100 kbps, apoi HSCSD, conectivitare EDGE tot de clasa 32 (296 kbps), 3G cu HSDPA (3,6 Mbps) si Wi-Fi-ul cu tehnologie UPnP.

Ecranul este destul de mare pentru vizualizarea clara a paginilor web. Navigarile pe internet se fac cu ajutorul brower-ului WAP 2.0 cu suport xHTML si HTML.

Tot in capitolul conectivitate intra si Bluetooth-ul care este cea mai recenta versiune de 2.0 care are si A2DP, adica ofera posibilitatea de atasarea castilor audio wireless. Lui Nokia N96 nu ii lipseste nici portul pentru USB, versiunea 2.0 pentru transferul de date.

Ultimul cuvant

Nokia N96 isi merita numele de telefon multimedia. Viteza sa de navigare pe internet este foarte buna, conectivitatea fiind unul din punctele tari a acestui telefon. Desi nu este deloc compact, lucru care ar putea sa-l depuncteze, terminalul compenseaza cu un ecran mare, player-ul muzical si video, plus capabilitatile camerei foto, care nu fac decat sa ajute la scorul final.

Desi un atu prin complexitate, sistemul de navigare poate sa deruteze necunoscatorii. Totodata, faptul ca telefonului ii ia cateva secunde pentru a afisa imaginea de pe ecran atunci cand este deblocat poate deveni enervant. Totusi, trecand peste aceste detalii, modelul N96 este unul din cele mai capabile terminale de la ora actuala.

Galerie foto Nokia N96

Galerie foto cu imagini captate de Nokia N96

Test video realizat cu Nokia N96

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea