Stiinta & Tehnologie

Nokia N95, N75 si alte minunatii finlandeze

Nokia a prezentat astăzi o serie de noi dispozitive şi experienţe mobile, care demonstrează existenţa unor graniţe din ce în ce mai fluide între lumea Internetului, cea a mobilităţii şi cea a produselor electronice.

Noile computere multimedia din gama Nokia Nseries ilustrează perfect nivelul extrem de înalt al performanţelor multimedia care pot fi obţinute prin îmbinarea conectivităţii cu tehnologia mobilă de varf.

„Computerele multimedia Nokia Nseries reprezintă următoarea etapă de evoluţie din domeniul tehnologiei personale de calcul", a declarat Anssi Vanjoki, Executive Vice President & General Manager Multimedia, Nokia. „Nokia N95, de exemplu, ilustrează foarte bine nivelul la care au ajuns computerele în acest moment; dispozitive portabile, de dimensiuni mici, capabile să te conecteze la informaţie, la servicii, la conţinut şi la oameni exact atunci cand ai nevoie. Acesta este segmentul cu cea mai rapidă creştere de pe piaţa mobilităţii, iar vanzările de computere multimedia Nokia Nseries au cumulat, numai anul acesta, 10 milioane de unităţi.”

Nokia N95 este un computer multimedia all-in-one cu un design inovator (dublu capac glisant), GPS integrat, cameră de 5 megapixeli şi suport pentru reţele mobile de înaltă viteză. Cu noul terminal Nokia, utilizatorilor le va fi mai uşor să urmărească şi să înregistreze secvenţe video, să-şi asculte melodiile preferate, să facă fotografii de calitate înaltă, să navigheze pe Internet şi să-şi verifice email-ul, oricand şi oriunde doresc. Computerul multimedia Nokia N75, creat special pentru pieţele americane, are un design extrem de atrăgător – subţire şi pliabil – şi oferă suport pentru toate experienţele multimedia caracteristice gamei Nokia Nseries, inclusiv funcţii pentru muzică, funcţii foto şi acces la servicii Internet.

„Dar tehnologia performantă nu este singurul lucru care contează”, a continuat Anssi Vanjoki. „Creăm, de asemenea, experienţe – experienţe unice, care le permit oamenilor să nu se îndepărteze niciodată de pasiunile lor, oriunde ar merge".

Nokia N95 are GPS integrat, încorporand şi o aplicaţie cartografică. Aceasta le oferă utilizatorilor acces la hărţi naţionale şi regionale, precum şi la o hartă a lumii, ceea ce permite găsirea rutelor dorite sau a unor furnizori de servicii necesari la un moment dat, precum restaurantele şi hotelurile – într-o zonă de căutare de peste 100 de ţări.

Nokia a lansat, de asemenea, programul Music Recommenders, în cadrul căruia va colabora cu 40 de personalităţi independente din lumea muzicii. Prin intermediul programului, melomanii vor fi tot timpul la curent cu muzica de bună calitate – de pe toate continentele şi din toate genurile – şi vor descoperi muzicieni noi. După înscriere, abonaţii serviciului www.musicrecommenders.com pot beneficia instantaneu de un playlist cu mostre muzicale de 30 de secunde, creat în funcţie de preferinţele lor, avand şi opţiunea de a achiziţiona piesele care le plac. O dată pe lună, abonaţii vor primi prin email cele mai recente recomandări şi cele mai recente materiale Music Recommenders.

Nokia a lansat, de asemenea, ediţii optimizate pentru muzică a trei dintre computerele multimedia din gama Nokia Nseries: Nokia N70, Nokia N73 şi Nokia N91 8GB. Colecţia Music Range îmbină design-ul rafinat, avand ca dominantă cromatică negrul, cu experienţele muzicale intense, care se adresează melomanului din fiecare din noi. Avantajele principale ale acestor dispozitive sunt: tastele dedicate pentru muzică, software-ul Nokia PC Suite, aplicaţiile noi pentru sincronizarea uşoară şi pentru gestionarea muzicii şi capacitatea suplimentară de stocare. O adevărată „maşină muzicală”, Nokia N91 8GB dispune, de exemplu, de un hard drive de 8GB.

Computerele multimedia oferă toate funcţiile unui PC şi îmbină capacităţile a mai multe dispozitive monofuncţionale într-un dispozitiv mobil unic – permanent conectat şi întotdeauna cu Dvs. Deoarece computerele multimedia rulează pe baza unor sisteme de operare programabile, utilizatorii pot descărca şi instala aplicaţii diverse. Astfel, spre deosebire de utilizatorii telefoanelor mobile obişnuite, deţinătorii de computere multimedia îşi pot adăuga pe terminal funcţii şi aplicaţii noi, nemaifiind nevoiţi să achiziţioneze dispozitive suplimentare.

Specificatiile pentru telefoanele Nokia N95 si Nokia N75

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea