Stiinta & Tehnologie

#nokia n900 #maemo #smartphone

Nokia N900 se lanseaza oficial la americani

Dupa o serie de zvonuri se pare ca finlandezii de la Nokia lanseaza terminalul N900 si pe piata americana.

Telefonul mobil Nokia N900 a fost amanat deja o luna in Statele Unite ale Americii.

Cu OS class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/maemo" title="maemo">Maemo

Bazat pe sistemul de operare Maemo 5 , Nokia N900 permite utilizatorilor sa deschida si sa ruleze simultan mai multe ferestre de aplicatii, beneficiind in acelasi timp de capabilitatile unui dispozitiv mobil, de ecran tactil si tastatura QWERTY.

Telefonul este un slider cu tastatura fizica completa QWERTY si un ecran tactil de 3,5 inch, rezistent la zgarieturi cu rezolutie WVGA de 400 x 800 pixeli. Nokia N900 dispune de slot microUSB, prin care se realizeaza si incarcarea acumulatorului. Totodata, modelul vine cu suport flash in browser-ul web de navigare pe Internet. Nokia N900 este dotat cu un procesor ARM Cortex-A8 , dispune de pana la 1 GB de memorie pentru aplicatii si de accelerare grafica OpenGL ES 2.0. Comutarea intre aplicatii este facila, deoarece tot continutul care ruleaza este disponibil in permanenta pe afisaj.

Alte detalii

Nokia N900 a evoluat comparativ cu generatiile anterioare de dispozitive de tip Internet Tablet si extinde gama de optiuni pentru pasionatii de tehnologie care apreciaza posibilitatea de a realiza mai multe sarcini simultan si de a naviga pe Internet asa cum o fac utilizand computerul desktop.

Telefonul mobil poate fi achizitionat in Statele Unite ale Americii in sistem "liber" din magazine online sau orice magazin Nokia la pretul de 649 USD. In Europa, terminalul are un pret de 500 de euro. Din pacate, lansarea lui Nokia N900 pe piata romaneasca nu a fost anuntata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea