Stiinta & Tehnologie

#maemo 5 #clona #nokia n900

Nokia N900 copiat de producatorii de mobile chinezi

Telefoanele mobile ale finlandezilor de la Nokia nu sunt pentru prima data copiate, dar cea mai recenta clona ar putea pacali multi fani.

Cel care a urmat sa fie copiat este cel mai recent smartphone Nokia, modelul N900, primul telefon mobil care ruleaza sistemul de operare Maemo 5 .

Copia chinezeasca


Clona Nokia N900 pastreaza o serie din caracteristicile telefonului mobil, adica forma, tastatura QWERTY si chiar locurile in care sunt plasate sloturile pentru mufele USB, de incarcator, casti cu intrare de 3,5 mm, etc. In schimb aduce in plus un detaliu, suport pentru doua cartele SIM.

Pe langa tastatura completa QWERTY, modelul dispune de un ecran care masoara 3,2 inch si are rezolutie standard de 320 x 240 pixeli. Telefonul are o interfata de utilizator cu suport Java care incearca sa imite interfara sistemului de operare Symbian. Spre deosebire de modelul original, telefonului clona ii lipseste sistemul de operare Maemo 5, procesoul ARM Cortex A8, cei 32 GB de memorie interna, conectivitate Wi-Fi sau 3G, radioul din dotare sau camera foto de 5 MP cu lentile Carl Zeiss.

Originalul Nokia N900

Telefonul este un slider cu tastatura fizica completa QWERTY si ecran tactil de 3,5 inch, rezistent la zgarieturi cu rezolutie WVGA de 400 x 800 pixeli.

Nokia N900 este dotat cu un procesor ARM Cortex-A8 , dispune de pana la 1 GB de memorie pentru aplicatii si de accelerare grafica OpenGL ES 2.0. Comutarea intre aplicatii este facila, deoarece tot continutul care ruleaza este disponibil in permanenta pe afisaj.

Smartphone-ul Nokia este disponibil la un pret estimativ de 500 de euro, suma care nu include taxele si subventiile aplicabile produsului. In prezent telefonul poate fi achizitionat si de pe piata autohtona.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea