Stiinta & Tehnologie

#nokia n900 #ovi store #maemo 5

Nokia N900 a primit un Ovi Store special

Chiar daca se afla in fazele incipiete, magazinul virtual Ovi destinat telefonului mobil Nokia N900 , a fost lansat oficial de catre producatorul finlandez de telefoane mobile.

Astfel, Ovi Store Beta pentru Maemo 5 , sistemul de operare al modelului N900, are o interfata speciala pentru platforma Maemo.

Jocuri si aplicatii


Ca orice magazin virtual si Ovi Store pentru Nokia N900 dispune de o serie de aplicatii si jocuri compatibile cu acest telefon mobil. Din magazinul Ovi utilizatorii pot descarca aplicatii ca AP Mobile (The Associated Press), care va furniza stiri interne si internationale sau Qik, aplicati de video broadcast live. Printre aplicatiile pe care cei interesati le pot gasi in Ovi Store se numara si Pixelpipe, un program care lasa utilizatorii ce folosesc retele sociale sa publice texte, videoclipuri, fotografii sau fisiere audio in peste 100 de retele sociale disponibile pe internet.

Odata cu lansarea noului magazin virtual de aplicatii si jocuri, cei de la Nokia au pus la dispozitia utilizatorilor si un scurt film demonstrativ. Accesarea Ovi Store se face foarte usor, prin apasarea icoanei aferente de pe ecranul telefonului mobil Nokia N900.

Specificatii tehnice Nokia N900

Smartphone -ul Nokia N900 se bazeaza pe sistemul de operare Maemo 5. Telefonul este un slider cu tastatura fizica completa QWERTY si un ecran tactil de 3,5 inch, rezistent la zgarieturi cu rezolutie WVGA de 400 x 800 pixeli. Modelul este dotat cu un procesor ARM Cortex-A8, dispune de pana la 1 GB de memorie pentru aplicatii si de accelerare grafica OpenGL ES 2.0.

In unele tari din Europa Nokia N900 este disponibil la un pret estimativ de 500 de euro, suma care nu include taxele si subventiile aplicabile produsului. In prezent, telefonul poate fi cumparat si in Romania prin retelele magazinelor online la un pret care depaseste suma de 2.000 RON.

Ovi Store pentru Nokia N900

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea