Nu este prima data cand Nokia isi face reclama la anumite telefoane prin diferite pelicule de la Hollywood sau videoclipuri muzicale.

De aceasta data, compania finlandeza si-a etelat un alt model, inca neoficial, in noua pelicula Star Trek.

Telefonul tanarului capitan Kirk

Misteriosul terminal Nokia ar putea fi succesorul lui 5800 XpressMusic, modelul 5900. Asemenea originalului, telefonul 5900 va avea ecran tactil, iar din imagini se pare ca acesta are un meniu asemanator cu al iPhone-ului.

Scena in care apare modelul este destul de scurta, dar destul ca sa afiseze o sigla mare Nokia pe ecran si sa fie auzita soneria de apel specifica Nokia. Din pacate nu exista nici un detaliu despre specificatiile tehnice ale terminalului.

Aparitie in echelon conspiracy

Un prototip aproape uitat de la Nokia, Aeon, apare in filmul Echelon Conspiracy. Terminalul din film se numeste GZT 650 si se aseamana foarte mult cu Nokia Aeon . In ambele cazuri telefoanele au o parte frontala complet sensibila la atingere, iar ecranul si portiunea tastaturii sunt delimitate de o banda metalica.

Intr-o secventa din film se prezinta si cateva caracterisitici alte telefonului, pe partea tactila fiind afisate cateva meniuri de mesagerie, e-mail, cautare, calendar, windget de starea vremii , un browser web si setari. Cand Nokia Aeon a fost pentru prima data aratat publicului, lista de specificatii tehnice ale telefonului era si ea foarte asemanatoate cu cea a modelului din film.

Batman avea Nokia

In urma cu cateva luni cand Nokia 5800 XpressMusic era doar un zvon, telefonul a aparut in filmul The Dark Knight care il avea in distributie pe Christian Bale in rolul lui Batman.

Reprezentantii companiei finaldeze nu au facut nici un comentariu cu privire la telefonul care a aparut in film. In prezent nu se stie daca acesta este un simplu prototip sau un proiect real.

Secventa din Star Trek in care apare noul Nokia

  •   2009-05-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii