Stiinta & Tehnologie

Nokia ieftineste telefoanele in ciuda competitiei

Pentru ca vara aceasta este mult mai agitata decat eram obisnuiti in ce priveste activitatea producatorilor de gadgeturi, Nokia aplica o strategie foarte eficienta pentru cresterea vanzarilor : va ieftini in curand multe dintre modelele sale, spun surse din interiorul industriei.

Concurenta tot mai acerba dintre brandurile producatoare de telefoane mobile nu se rezuma doar la inovatii tehnologice sau conceperea unui design castigator, iar una dintre cele mai eficiente metode pentru atragerea de clienti ramane propunerea unui "chilipir".

Ieftinire nu tocmai placuta

Telefoanele scumpe nu mai sunt la asa mare cautare in Europa sau in Statele Unite, iar lupta pentru cota de piata ramane la fel de stransa, iar lansarea de terminale accesibile pare sa fie solutia pentru moment. Din primele informatii din Finlanda, tara "de bastina" a producatorului Nokia, cele mai mari ieftiniri au venit pentru modelele 5310 si 5610 din gama telefoanelor muzicale, dar si pentru telefonul multimedia N81.

Nokia a taiat cel mai adanc in preturi, ieftinind cu pana la 10% o parte din modelele muzicale si de media, iar restul gamelor au avut parte de ieftiniri mai putin substantiale. Totusi, aceasta veste nu poate sa-i bucure prea mult pe cei care detin actiuni Nokia, valoarea acestora scazand cu 2,2 procente.

Ce urmeaza...

Acest val de ieftiniri practicat de Nokia, companie care controleaza 40% din piata telefoanelor mobile, va impulsiona din nou piata, iar o reactie similara este asteptata si din partea rivalilor precum Sony Ericsson, care s-au concentrat in special pe telefoane muzicale.

Acesta pare sa fie principalul vizat, pentru ca Nokia si-a anuntat aceste modificari in politica de pret la scurt timp dupa lansarea gamei SuperNova : telefoane accesibile, cu playere muzicale integrate, care rivalizeaza direct gama Walkman a concurentului Sony Ericsson.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea