Stiinta & Tehnologie

#smartphone #nokia e900 #concept #moemo #linux

Nokia E900, un nou concept de smartphone

Odata cu anuntarea oficiala a primului telefon Nokia care ruleaza Linux Moemo 5, modelul N900, au aparut si primele concepte Nokia bazate pe acelasi sistem.

Primul telefon de acest gen este Nokia E900 , un telefon asemanator cu originalul, dar din familia E (E series) a finlandezilor.

Specificatii tehnice


Asemenea lui N900, conceptul E900 este un slider care dispune de tastatura fizica QWERTY completa. Totodata, prototipul este bazat pe sistemul de operare Maemo 5 , care ar permite utilizatorilor sa deschida si sa ruleze simultan mai multe ferestre .

Totusi, spre deosebire de N900, modelul E900 are ecran tactil de 4,5 inch (nu 3,5 inch) cu aceleasi caracterisitici ca ale originalului, adica rezistente la zgarieturi si rezolutie WVGA de 400 x 800 pixeli. Totodata, Nokia E900 dispune de suport flash in browser-ul web de navigare pe Internet si de accelerare grafica OpenGL ES 2.0. Comutarea intre aplicatii s-ar face usor deoarece tot continutul care ruleaza este disponibil in permanenta pe afisaj. Modelul permite si acees la servicii ca Microsoft Exchange si Skype, vine cu broswer-ul Firefox 3.5 pentur mobile si are Adobe Flash 9.

Un nou gen Nokia

Asemenea lui Nokia N900, modelul E900 este un dispozitiv de tip Internet Tablet si extinde gama de optiuni pentru pasionatii de tehnologie . Modelul, cu o carcasa fabricata din aluminiu, dispune de o conectivitate ridicata, GPRS, EDGE, 3G cu HSDPA si Wi-fi.

Totodata, telefonul E900 ar dispune de un senzor foto de 5 MP cu flash LED si tehnologiile autofocus si geo-tagging si obiectiv cu lentile Carl Zeiss. Terminalul are suport microSD si un acumulator capabil sa reziste pana la opt ore de convorbiri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea