Stiinta & Tehnologie

#nokia #e72 #e72i #wapi

Nokia E72i, va avea WAPI in China

Finlandezii de la Nokia vor lansa modelul E72 pe piata din china, schimbadu-i usor numele in Nokia E72i .

Pe plan global modelul s-a lansat deja din toamna lui 2009, iar la chinezi, terminalul va veni cu unele modificari.

Specificatii tehnice

Specificatiile lui Nokia E72 vor ramane cam acelaasi cu ale modelului orginal. Astfel, telefonul care este urmasul lui E71, are tastatura QWERTY completa, masoara 114 x 57 x 10 mm si cantareste in jur de 130 de grame. Ecranul are 2,4 inchi cu 16 milioane de culori si rezolutie QVGA de 320 x 240 pixeli. Terminalul functioneaza in retele GSM 850, 900, 1800 si 1900 MHz si ruleaza sistemul de operare Symbian OS 9.2, S60 versiunea 3.2. Totodata, Nokia E71i dispune de conectivitate EDGE, 3G cu HSDPA si HSUPA (10,2 Mbps) si WAPI , Wi-Fi-ul chinezesc. Totusi, spre deosebire de E71, noul model vine cu servicii ca Yahoo! Messenger, Google Talk si Ovi, Nokia Messaging, Mail for Exchange si IBM Lotus Notes Traveler. Modelul are camera de 5 MP, slot pentru mufa de 3,5 mm si mouse optic.

Model cu analiza

Pentru lansarea acestui model cei de la Nokia au facut si un studiu care arata ca oamenii petrec in medie cinci zile pe an, echivalentul unei intregi saptamani de lucru, raspunzand la e-mail-uri. Jumatate dintre utilizatori (46%) aleg sa comunice prin e-mail, mai mult decat prin voce sau mesaje text, atunci cand trimit sau primesc informatii importante.

In urma acestui studiu, vicepresedintele Nokia, Ukko Lappalainen a afirmat ca telefonul mobil Nokia E72 a fost creat special pentru utilizatorii cu acest gen de viata. Modelul original a fost anuntat oficial in luna iunie si consta in jur de 350 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea