Stiinta & Tehnologie

Nokia E51: simplitate si productivitate sporita

Nokia si-a imbogatit portofoliul de dispozitive pentru afaceri Nokia Eseries prin lansarea terminalului Nokia E51. Subtire si elegant, dispozitivul aduce ca inovatie o mai mare usurinta de utilizare, acces rapid si functii avansate pentru integrarea de aplicatii cheie, pastrand in acelasi timp designul elegant si capabilitatile de telefon inteligent, specifice gamei Nokia Eseries. Fiind un dispozitiv complet, Nokia E51 este ideal pentru oamenii de afaceri care necesita conexiuni fiabile, in timp real, la documente si persoane, permitand gestionarea mai eficienta a timpului datorita usurintei de configurare, intretinere si utilizare. Nokia E51 impreuna cu solutiile mobile Nokia, ofera utilizatorilor experienta completa a telefoniei mobile, a emailului si mesajelor mobile, a functiilor de telefonie fixa – cu reduceri semnificative de costuri – toate prin intermediul unui singur dispozitiv, unui singur numar de telefon , unei singure casute vocale si de email si a unui singur plan tarifar.

„Oamenii de afaceri au din ce in ce mai multa nevoie de un singur dispozitiv care sa le permita cresterea productivitatii, a eficientei profesionale, precum si atingerea unui grad mai mare de libertate si echilibru in viata personala,” a declarat Antti Vasara, senior vice president, Mobile Devices Unit, Enterprise Solutions, Nokia. “Prin lansarea dispozitivului Nokia E51, venim in intampinarea utilizatorilor oferindu-le un telefon inteligent, dotat cu un design clasic si tehnologii de ultima ora destinate mobilitatii in afaceri. De asemenea, pretul noului produs face ca dispozitivul sa fie solutia ideala pentru implementarea la nivel de companie.”

Nokia extinde gama de functii destinate afacerilor, simplificand in acelasi timp modul de utilizare al dispozitivului prin urmatoarele caracteristici:

Afisaj de dimensiuni mari, cu pictograme pentru cele mai utilizate aplicatii (selectate de catre utilizator);

Taste One Touch de acces rapid la functiile importante ale telefonului: email, agenda, calendar si meniu principal;

Aplicatii de asistenta pentru configurarea pas cu pas a conturilor de email, a apelurilor prin Internet si a acesului la retelele WLAN;

Integrarea cu o gama larga de solutii de email pentru afaceri, printre care Nokia Intellisync Wireless Email si Mail for Exchange pentru compatibilitatea cu Microsoft Exchange Server si cu solutii de email pentru utilizatori individuali;

Experienta optimizata de email mobil datorita accesului facil la fisierele atasate ;

Tasta dedicata pentru email, indicator luminos pentru emailuri noi, fereastra de previzualizare a ultimelor mesaje email – pentru a putea tine pasul cu fluxul de mesaje email.

Valoarea dispozitivului din punct de vedere al functiilor pentru afaceri este sporita de capabilitatile de integrare cu sistemele de telefonie ale companiilor (PBX) prin intermediul solutiilor Nokia de comunicare unificata: Nokia Intellisync Call Connect pentru Cisco si Nokia Intellisync Call Connect pentru Alcatel. Aceste solutii ofera accesul la functii specifice telefoniei fixe – precum apelarea unor linii telefonice interioare, apel in asteptare, transfer si teleconferinta – prin intermediul unui singur dispozitiv mobil . In plus, companiile au posibilitatea de a reduce costurile convorbirilor internationale prin directionarea apelurilor prin retelele IP ale companiei.

„Nokia si BT impartasesc aceeasi viziune in ceea ce priveste adoptarea solutiilor mobile. Meritele acestui segment al mobilitatii vor fi recunoscute in momentul in care clientii nostri comuni si utilizatorii lor finali vor beneficia de productivitate sporita datorita acestor aplicatii mobile ,” a declarat Rakesh Mahajan, global director of mobility, BT Global Services. „In ceea ce priveste solutia BT Corporate Fusion, am ales telefonul inteligent Nokia E51 datorita functiilor sale avansate pentru afaceri, designului elegant, usurintei cu care permite integrarea solutiei BT si pretului avantajos – atribute care il fac foarte atragator pentru utilizarea la scara larga in cadrul companiilor.”

De asemenea, terminalul Nokia E51 este ideal pentru utilizatorii care doresc o conexiune in banda larga pentru a accesa de acasa sau din punctele publice de acces WLAN functiile de telefonie mobila prin Internet. De exemplu, aplicatia Gizmo pentru Voice over IP (VoIP) este disponibila gratuit pentru utilizatorii gamei Nokia Eseries, oferind, la pret redus, posibilitatea de a initia si de a primi apeluri, de a trimite mesaje instantanee si de a comunica prin Internet cu prietenii. Gizmo poate fi descarcat direct pe dispozitiv prin intermediul aplicatiei Nokia Download!, disponibila in meniul telefonului.

Pe langa capabilitatile si functiile avansate pentru afaceri, dispozitivul E51 se potriveste perfect in viata de zi cu zi, oferind un look elegant, potrivit pentru orice situatie: profesionala sau personala. Avand un design subtire, din inox, dispozitivul dispune de aplicatii pentru uz personal, precum:

radio FM, player-e pentru muzica si multimedia, camera de 2 megapixeli, browser Nokia – functioneaza ca un portal catre o gama variata de servicii web; interoperabil cu Windows Live, oferind acces mobil la cele mai utilizate servicii Windows Live precum Hotmail, Messenger si Spaces, disponibile prin intermediul aplicatiei Nokia Download!, aplicatia Nokia Download! ofera acces la Yahoo Go! WidSets, precum si la o serie de aplicatii pentru calatorii, productivitate personala si divertisment

Nokia E51 este cel mai nou dispozitiv din gama de top Nokia Eseries, optimizata pentru afaceri. Dispozitivele din gama Nokia Eseries sustin strategiile de mobilitate in afaceri ale companiilor, prin protejarea investitiilor facute in mobilitatea fortei de munca. Alaturandu-se dispozitivelor Nokia E90 Communicator, Nokia E61i si Nokia E65, Nokia E51 permite utilizatorilor din mediul afacerilor sa colaboreze, sa comunice si sa lucreze de oriunde: fie la birou, fie in miscare – pastrand totodata contactul cu viata personala.

Dispozitivul Nokia E51 urmeaza sa fie disponibil la nivel global in trimestrul al IV-lea din 2007 la pretul estimativ de 350 Euro, fara taxele si subventiile aplicabile produsului.

Specificatiile tehnice si lista completa a functiilor dispozitivului sunt disponibile la www.nokiaforbusiness.com. Pentru mai multe informatii despre dispozitiv si disponibilitatea solutiilor, va rugam sa contactati reprezentantul local Nokia si operatorul de retea.

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea