Stiinta & Tehnologie

Nokia castiga teren in fata Qualcomm

N
okia are motive mari de sarbatorit si aste pentru ca dupa patru ani de "razboi", victoria ii apartine... Cel putin in Anglia si America. Dar s-o luam de la inceput...


In urma cu aproximativ patru ani, mai precis in 24 mai 2004, compania Qualcomm dadea in judecata pe Nokia pentru incalcarea unor drepturi de autor GSM. Iar acum totul a luat cat de cat sfarsit cand judecatorii din Anglia cat si din America au anulat plangerile Qualcomm.

First down... More to go!

Primul verdict a venit din partea judecatorului englez, care a decis ca plangerile celor de la Qualcomm sunt neintemeiate, de aici rezultand ca Nokia nu are nici un fel de obligatie de compensare in vreun fel pe Qualcomm.

Rick Simonson, Chief Financial Officer (CFO) de la Nokia a declarat: "Suntem foarte multumiti cu decizia Curtii despre drepturile de autor si stabilirea ca acuzatiile aduse sunt nejustificate, plus ca nu sunt sustinute de nici o dovada. Acest lucru vine sa demonstreze ca producatorul Qualcomm nu are si nici nu a avut vreun drept de autor valid pe segmetul GSM".

Dar Nokia nu este la prima victorie. Qualcomm nu s-a invatat minte nici inainte de acest moment, pentru ca nu este la prima incercare de a da peste cap planurile companiei finlandeze.

Saptamana trecuta, intr-un alt proces intentat de Qualcomm impotriva Nokia, International Trade Commission (ITC) din America a respins plangerile companiei care a facut apel unei alte decizii finale pro Nokia, in decembrie 2007.

Separat de plangerile aduse in Anglia, judecatorul american Luckern a dat decizia finala cum ca Nokia nu intra in conflict cu nici un drept de autor sustinut de Qualcomm.

Cale lunga...

Din pacate, Nokia nu a ajuns la capat cu acest razboi. Qualcomm i-a dat in judecata in multe tari ale lumii, iar cele doua companii duc lupte prin tribunalele din China, Europa (Germania) si alte state din America. In total, Qualcomm a intentat 11 procese verbale impotriva Nokia.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro
  •   2008-03-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii