Stiinta & Tehnologie

Nokia a anuntat noul model 6212 cu tehnologie NFC

Era cazul ca Nokia sa faca o noua lansare, chiar daca nu cu mult timp in urma a lansat pe piata patru telefoane noi entry-level.

Noul model se numeste 6216 si trasatura cea mai importanta caracteristica a acestuia este tehnologia NFC . Daca iti vine sa pronunti KFC nu este cazul, pentru ca cele doua sunt lucruri total diferite.

near field communication

NFC -ul sau Near Field Communication este o tehnologie care se bazeaza pe unde de inalta frecventa ce se transmit pe distante mici. Cand spun distante mici nu inseamna metri ci chiar centimetri. Trasferul de date dintre doua dispozitive cu NFC se face la o distanta de 10 cm. In prezent aceasta tehnologie este folosita ca serviu de plata si in trasportul public.

Daca te intrebi la ce ar fi buna aceasta tehnologie, iata si raspunsul. Un telefon echipat cu NFC si o casca "Bluetooth" se vor sincroniza mult mai repede in acest fel, decat prin protocoalele Bluetooth disponibile la ora actuala.

Orice telefon sau dispozitiv cu NFC va putea sa se conecteze mai usor al un alt dispozitiv. Transferul de date, ca muzica , poze, etc se va face mult mai rapid si mult mai usor, iar castile Bluetooth nu vor mai trebui sincronizate pe parcusul folosirii.

Nu mai trebuie sa compostezi biletul

Dupa cum am spus si mai devreme, aceasta tehnologie este folosita si in trasportul public, fiind un mod de identificare a "biletului" a celui care calatoreste.

"Este esential ca dispozitivele sa devina tot mai usor de folosit mai ales cand functionalitatea unuia se extinde si pe alte planuri. O metoda sa pastrezi lucrurile simple este NFC. Folosind aceasta tehnologie, utilizatorii vor putea sa schimbe carti de vizita sau notite prin simpla apropierea a dispozitivelor", declara Jeremy Belostock, seful departamentului Near Field Communication din cadrul Nokia.

Telefonul 6216 cu NFC se va lansa atat in Europa cat si in Asia la sfarsitul acestui an. Macar stim ca o asemenea tehnologie nu trebuie asteptata prea mult de noi.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea