Stiinta & Tehnologie

#nokia 7610 supernova #telefon mobil #fashion #entry-level #mid-range

Nokia 7610 SuperNova Review

Noul model face parte din seria de telefoane mobile SuperNova a companiei Nokia, care a fost lansata in vara acestui an.

Odata cu lansarea lui 7610, compania finlandeza a lansat inca trei modele, Nokia 7310, 7510 si 7210, toate din seria SuperNova.

Nokia fashion

Toate cele patru terminale fac parte din gama fashion a celor de la Nokia si toate se doresc entry-level-uri. Totusi, modelul 7610 se poate incadra foarte usor in categoria telefoanelor mid-range .

Telefonul este un slider care masoara 98 x 48 x 15 mm si cantareste 99 de grame. Pentru ca vorbim despre un slider, partea frontala este ocupata de ecran si D-pad, tastatura alfanumerica aflandu-se la interior.

Ecranul lui Nokia 7610 SuperNova este de 2 inch cu 16 milioane de culori si rezolutie QGVA de 240 x 320 pixeli. Deasupra lui gasim sigla Nokia si difuzorul telefonului, iar sub el D-pad-ul format din 5 butoane. Primele doua butoane de sus corespund unui meniu de shortcuts in partea stanga si celui de contacte (partea dreapta).

Meniul principal al telefonului se acceseaza prin butonul de navigare. Sub cele doua taste ale submeniurilor mentionate mai devreme, gasim butoanele de apelare (stanga) si respingere/terminare apel (dreapta), tasta care are si rol de inchidere/deschidere telefon. In mijlocul celor patru taste gasim butonul mare de navigare.

Tastatura lui Nokia 7610 SuperNova este metalizata si standard alfanumerica. Butoanele sunt insirate pe patru randuri, delimitate, iar folosirea lor se face usor si rapid. Acest model Nokia arata foarte bine, dar suprafata lucioasa care imita oglinda nu face decat sa se murdareasca foarte repede si sa fie tinta amprentelor.

In dunga...

Laturile acestui telefon sunt destul de incarcate. Cea stanga prezinta slotul de atasare a cablului USB, pe cea din dreapta gasim butoanele de volum, unul dedicat player-ului muzical si inca unul pentru camera foto . Latura de sus prezinta doua sloturi, unul pentru castile audio cu mufa de 2,5 mm, al doilea pentru atasare incarcator, plus butonul de pornire/oprire telefon.

Partea dorsala este ocupata de camera foto de 3,2 megapixeli cu flash, o sigla Nokia si difuzoarele player-ului muzical. Teminalul vine la pachet cu inca o carcasa de culoare roz. Sub capacul telefonului, care este de fapt toata fata dorsala, gasim bateria standard Litiu-Ion de 860 mAh, care in modul stand-by rezista pana la 300 de ore si pana la 4 ore de convorbiri.

Un entry-level mai mid-ranger

Nokia 7610 SuperNova are o memorie interna modesta de doar 64 MB, dar telefonul suporta upgrade de pana la 2 GB. In modul standby, ecranul telefonului afiseaza semnalul, capacitatea batieriei, ora, data, operatorul de telefonie mobila si submeniurile. Meniul lui 7610 SuperNova este afisat in stil matrice cu icoane asezate pe 3 randuri si 3 coloane. Numarul total al icoanelor afisate este sase.

La capitolul mesagerie, Nokia 7310 SuperNova se prezinta bine. Telefonul suporta mesaje SMS, MMS, e-mail si mesaje instant. SMS-urile si MMS-urile sunt stocate intr-o casuta postala, pe cand mesajele e-mail isi pastreaza un inbox separat. Totodata, mesajele e-mail suporta protocoalele standard IMAP4 si POP3.

Poti sa asculti si muzica


Chiar daca nu este un telefon muzical, Nokia 7610 SuperNova se descurca totusi bine. Player-ul din dotare suporta formate muzicale MP3, AAC, AAC+, eAAC+ si WMA. Are moduri de Shuffle si Repeat pentru toate melodiile sau o singura melodie, dar nu are egalizator. Totusi, utilizatorul poate sa isi alcatuiasca propriile playlist-uri, iar melodiile pot fi sortate in functie de artist, album si gen.

Terminalul este vazut de computerul personal ca un dispozitiv de stocare si nu este nevoie de instalarea altor programe speciale, mai ales ca telefonul nu vine cu CD la pachet.

Sunetul redat de Nokia 7610 SuperNova este bun. Atat difuzoarele externe cat si castile redau un sunet multumitor pentru un telefon care nu este dedicat redarii de muzica. Insa, problema castilor Nokia ramane. Persoanele cu urechile mici, si nu numai, le vor gasi incomode. Telefonul dispune insa de o mufa de 2,5 mm, asa ca poti inlocui usor castile. Singura problema este ca fara castile Nokia de la pachet nu vei avea handfree-ul la dispozitie.

Terminalul dispune si de radio FM cu RDS. Pentru folosirea lui este necesara atasarea castilor pentru ca acestea au rol de antena. Cautarea posturilor radio se face manual din butonul de navigare al D-pad-ului.

Puterea celor 3 megapixeli


Nokia 7610 SuperNova dispune de o camera foto de 3,2 megapixeli cu autofocus si cu flash. Obiectivul foto poate capta imagini la o rezolutie maxima de 2048 x 1536 px. Totodata terminalul suporta capturi video la o rezolutie mai mult decat muyumitoare de 640 x 480 de la 30 fps. Partea proasta este ca telefonului ii vor fi necesare 10 secunde pentru captarea unei imagini, iar butorul declansator se apasa greu.

Calitatea imaginilor este chiar buna. In lumina naturala ai mai multe sanse de fotografii mai reusite, dar nu iti face sperante mari. Culorile nu sunt cele reale. In unele situatii imaginea este supraexpusa, iar in conditii de iluminare slaba, imaginea isi pierde din autofocus si din culoare. Totusi, in aceste situatii flash-ul se descurca destul de bina.

Conectivitate

La capitolul conectivitatea Nokia 7610 SuperNova se prezinta foarte bine pentru un terminal entry-level. Nokia 7610 SuperNova dispune de conectivitate GPRS si EDGE, ambele de clasa 32. Navigarile pe internet se fac cu ajutorul broswer-ului WAP 2.0 cu suport xHTML.

Totodata, pentru transfer de date, telefonul suporta USB si Bluetooth versiunea 2.0 cu A2DP pentru atasarea castilor audio wireless. Spre deosebire de fratele 7310 SuperNova care nu vine cu un cablu USB la pachet, modelul 7610 dispune de acest lucru.

Ultimul cuvant

Terminalul Nokia 7610 SuperNova este un entry-level, dar cu capabilitati serioase de mid-ranger. Primeste puncte pentru look-ul sau pe care multi il vor aprecia, faptul ca poate sa isi schimbe carcasa si pentru slotul pentru mufa de 2,5 mm.

Este depunctat insa de faptul ca player-ul muzical nu are egalizator, iar capacitatile de captare video sunt foarte slabe. Nokia 7610 SuperNova este un telefon fashion care va fi apreciat in mod special de publicul feminin.

Galerie foto Nokia 7610 SuperNova

Galerie foto cu imagini captate cu Nokia 7610 SuperNova

Captura video realizata cu Nokia 7610 SuperNova

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea