Stiinta & Tehnologie

#nokia 6700 classic #telefon mobil #recenzie #candybar #mid-range

Nokia 6700 Classic Review

nokia 6700 classic a fost anuntat oficial la inceputul anului 2009, in luna februarie si lansat recent pe piata, fiind disponibil si in Romania.

Terminalul poate fi cumparat in trei variante de culori, argintiu lucios (Silver metallic), maro (Matte metallic) si negru metalizat (Black metallic).

Caracteristicile lui Nokia 6700 classic

Telefonul este un candybar care masoara 109,8 x 45 x 11,2 mm si cantareste in jur de 120 de grame. Modelul trage la cantar din cauza carcasei confectionata din otel inoxidabil. Unul din aspectele interesante ale modelului este faptul ca telefonul este construit din materiale reciclabile. In interiorul capacului bateriei este inscriptionat mesajul "Va rugam, reciclati". Din pacate, desi otelul inoxidabil a fost o alegere stilata, terminalul arata bine numai in cutie. In clipa cand utilizatorul incepe sa foloseasca telefonul, dispozitivul se va incarca de amprente. Atat partea din spate, cat si cea din fata (tastatura) se vor murdari.

Ecranul lui Nokia 6700 classic este de 2,2 inch cu 16 milioane de culori si rezolutie QGVA de 240 x 320 pixeli. Deasupra lui gasim difuzorul telefonului si senzorul de lumina, iar sub el, D-pad-ul format din 5 butoane. Primele doua butoane de sus corespund unui meniu de shortcut-uri in partea stanga si celui de contacte (partea dreapta).

Meniul principal al lui Nokia se aceseaza prin butonul de navigare. Sub cele doua taste ale submeniurilor mentionate mai devreme gasim butoanele de apelare (stanga) si respingere/terminare apel (dreapta), tasta care are si rol de inchidere/deschidere telefon. In mijlocul celor patru taste gasim butonul de navigare.

Tastatura lui Nokia 6700 classic este metalizata si standard alfanumerica. Butoanele sunt insirate pe patru randuri, delimitate prin canale subtiri. Totodata, tastele plate dau impresia unui singure placi de metal gravate. Totusi, chiar si in aceste conditii tastarea se face usor si rapid.

Laturile acestui telefon nu sunt foarte incarcate. Cea dreapta nu are nici un buton, iar pe latura stanga gasim butoanele de volum si cel dedicat camerei foto . Latura de sus este si ea fara butoane, iar cea inferioara prezinta un slot de atasare a cablului USB si un slot pentru atasarea mufei incarcatorului.

Partea din spate este ocupata de camera foto de 5 MP, o sigla Nokia si difuzoarele player-ului muzical. Sub capacul telefonului, care reprezinta de fapt toata partea dorsala, gasim bateria standard Litiu-Ion de 960 mAh, care in modul stand-by rezista pana la 300 de ore si pana la cinci ore de convorbiri.

Meniul lui Nokia 6700

Nokia 6700 classic are o memorie interna modesta de doar 170 MB, dar telefonul suporta upgrade de pana la 8 GB. In plus, modelul vine la pachet cu un card microSD de 1 GB. In modul standby, ecranul telefonului afiseaza semnalul, capacitatea bateriei, ora, data, operatorul de telefonie mobila, submeniurile si o banda de shortcut-uri.

Meniul lui 6700 classic este afisat in stil matrice cu icoane asezate pe trei randuri si trei coloane. Totusi, telefonul are " ecran dublu ", iar pentru afisarea tuturor icoanelor din meniu, utilizatorul va trebui sa navigheze in sus sau in jos. Numarul total al icoanelor afisate este zece.

La capitolul mesagerie, Nokia 6700 classic se prezinta bine. Telefonul suporta mesaje SMS, MMS, e-mail si suporta si mesaje instant. Mesajele SMS si MMS sunt stocate intr-o casuta postala, pe cand mesajele e-mail isi pastreaza un inbox separat. Totodata, mesajele e-mail suporta protocoalele standard IMAP4 si POP3. Este de mentionat faptul ca mesajele MMS suporta atasamente de pana la 600 kB.

Muzica cu 6700 classic

Nefiind un telefon muzical, Nokia 6700 classic se descurca foarte bine. Player-ul din dotare suporta formate muzicale MP3, AAC, AAC+, eAAC+ si WMA. Are moduri de Shuffle si Repeat pentru toate melodiile sau o singura melodie si egalizator. Se pot crea propriile playlist-uri, iar melodiile pot fi sortate in functie de artist, album si gen.

Terminalul este vazut de computerul personal ca un dispozitiv de stocare in masa si nu este nevoie de instalarea altor programe speciale, mai ales ca telefonul nu vine cu CD la pachet. Aceasta recunoastere este posibila numai in cazul in care cardul de memorie micro este inserat. Sunetul redat de Nokia 6700 classic este bun. Atat difuzoarele externe cat si castile redau un sunet multumitor pentru un telefon care nu este dedicat muzical.

Insa, exista si unele incoveniente. Daca sunetul este la nivel maxim, muzica va fi insotita de un zuruit. Totodata, exista si problema castilor, acesta fiind intra-auriculare fara bulbi, iar persoanele cu urechile mici si nu numai le vor simti dureroase. Din pacate acest terminal nu dispune de o mufa 2,5 mm, iar acestea nu pot fi inlocuite.

Altfel, terminalul mai dispune si de radio FM cu RDS. Pentru folosirea lui este necesara atasarea castilor pentru ca acestea au rol de antena. Cautarea posturilor radio se face manual din butonul de navigare a D-pad-ului.

Camera foto de 5 MP

Nokia 6700 classic dispune de o camera foto de 5 MP, cu autofocus si flash LED. Obiectivul foto poate capta imagini la o rezolutie maxima de 2.592 x 1.944 pixeli. Totodata, terminalul suporta capturi video la o rezolutie modesta VGA la 15 fps. Partea proasta este ca telefonului ii vor trebui aproximativ 10 secunde pentru captarea unei imagini.

Calitatea imaginilor este chiar foarte buna. In lumina naturala ai mai multe sanse de fotografii mai reusite, dar terminalul se descurca si in conditii de iluminare scazuta. Culorile redate nu sunt tocmai cele reale, dar zgomotul de imagine este foarte bine tinut sub control. In unele situatii, imaginea este prea expusa la lumina, iar in conditii de iluminare foarte slaba, flash-ul LED ajuta.

Conectivitate

La capitolul conectivitate, Nokia 6700 classic se prezinta foarte bine pentru un terminal mid-range. Nokia 6700 classic dispune de conectivitate GPRS si EDGE ambele de clasa 32 si 3G cu HSDPA si HSUPA. Navigarile pe internet se fac cu ajutorul broswer-ului WAP 2.0 cu suport xHTML.

Tototdata, pentru transfer de date, telefonul suporta USB si Bluetooth versiunea 2.1, dar fara tehnologia A2DP care permite atasarea castilor audio wireless. Din pacate, telefonul nu vine cu un cablu USB la pachet. Acesta il cumperi separat sau folosesti alt cablu USB Nokia compatibil cu telefonul.

Ultimul cuvant

Terminalul Nokia 6700 classic este un telefon mid-range, care reuseste sa redefineasca termenul de "telefon cu capacitati acceptabile". Primeste puncte pentru look-ul sau, dar care din pacate atrage amprente, pentru camera foto de 5 MP si conectivitatea ridicata.

Este depunctat insa in unele situatii de player-ul muzical, de faptul ca setul de casti nu poate fi schimbat, iar capacitatile de captare video sunt destul de slabe. Desi cu unele inconveniente, modelul 6700 classic este unul din cele mai performante telefoane mid-range de la ora actuala.

Galerie foto Nokia 6700 Classic

Galerie foto cu imagini captate de Nokia 6700 Classic

Test video realizat cu Nokia 6700 Classic

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea