Stiinta & Tehnologie

#youth mobile 2030 #design challenge #nissan v2g

Nissan V2G, castigatorul Youth Mobile 2030 Design Challenge

Conceptul auto fururist, Nissan V2G a fost desemnat castigatorul competitiei youth mobile 2030 Design Challenge .

Intrecerea intre designerii auto are loc in fiecare an in caadrul salonului Auto din Los Angeles.

Nissan V2G

Conceptul Nissan V2G a fost descris de creatorii lui ca fiind  o masina "eco-neutra". Totusi, modelul a reusit sa infranga conceptele celor de la General Motors, modelul Hero sau pe Honda Helix, care a fost cel mai provocator concept din cadrul competitiei.

Creatorilor li s-a cerut sa gandeasca masina perfecta pentru o generatie crescuta intr-o era care abunda in social media si telefoane mobile. Organizatorii concursului au declarat ca Nissan a fost ales castigator deoarece a reusit sa raspunda cel mai bine cererilor competitiei.

"Aplicatiile pe care cei de la Nissan le-au instalat in conceptul V2G, plus faptul ca automobilul are un design aparte, dar care a preluat si aspecte de mediu, au facut masina sa ajunga pe locul intai", a declarat unul din membrii juriului.

Alte concepte Youth Mobile


Alaturi de castigatorul Nissan, la concurs au mai particiapt marci auto de renume ca Audi, Honda, Mazda, Toyota sau cei de la General Motors. Modelele prezentate apartin in prezent segmentului de science-fiction si sunt simple concepte.

Alaturi de Nissan, Honda au fost printre favoriti, acestia au creat un concept de masina folosidu-se de ADN-ul uman. In viziunea niponilor, Honda Helix s-ar fi folosit de amprenta genetica a soferului si cu ajutorul unor bio-receptori, masina va putea sa devina o "extensie" a acestuia, schimbadu-si culoarea, forma si materialele din care este construita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea