Stiinta & Tehnologie

#sentra #nissan #frana

Nissan Sentra, inapoi in service

Japonezii de la Nissan recheama in service 10.586 masini Sentra din seria 2009.

In anul 2008, aceeasi companie rechema de pe piata 169.202 modele Sentra fabricate in 2007.



Lichid de frana


In ambele cazuri, modelele Nissan Sentra au fost rechemate din cauza unei scurgeri a lichidului de frana. Reprezentantii Departamentului National de Transport si Securiatea Traficului pe Autostrazi (National Highway Traffic Safety Administration) au declarat ca defectiunea ridica riscul de producere de accidente.

Se mai cunoaste faptul ca modelele rechemate de Nissan sunt echipate cu un cilindru de frana Robert Bosch. Intr-o documentatie a producatorului catre NHTSA se declara ca "nici un cilindru de frana de acelasi tip nu a fost instalat in modelele noi Nissan".

Reprezentantii NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) au declarat ca vehiculele rechemate in service sunt din seria 2009 a Nissan Sentra. Totodata, acestia au subliniat faptul ca in cazul in care nivelul lichidului de frana scade in cilindru, sistemul de alarmare va indica problema, dar in aceelasi timp masina nu va functiona cum trebuie.

Schimbare gratuita

Dealerii Nissan vor inspecta masinile cu probleme si vor efectua schimbul cilindrului gratuit. Cei de la Nissan au mai declarat ca vor instiinta detinatorii acestor modele pe data de 7 decembrie 2009.

Totusi, se pare ca problema nu vine de la producatorul japonez. Dupa cum au declarat in raportul lor, cei de la NHTSA sustin ca masinile trebuie inspectate datorita defectiunilor de fabricatie, cauzate de furnizor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea