Stiinta & Tehnologie

#pret #leaf #nissan

Nissan a anuntat pretul modelului electric Leaf

Nissan a dezvaluit pretul masinii sale complet electrice – Leaf . Acesta va fi de aproximativ 30.000 de euro (3,76 milioane de yeni) in Japonia, insa, potrivit producatorului, acest pret ar trebui sa fie totusi mai mic.

Daca in Japonia astazi este prima zi de primire a comenzilor (si nu este o pacaleala de 1 aprilie) urmand ca in luna decembrie sa inceapa livrarile, in Europa, carnetele de comenzi pentru prima serie de modele cu volan pe partea stanga se vor deschide pe anumite piete in vara acestui an.

Intr-o prima etapa, masinile vor fi fabricate la uzina Nissan din Oppama, Japonia, cu o capacitate anuala initiala de 50.000 de unitati, dar se va continua si la o a doua fabrica - in Smyrna, Tennessee - de la sfarsitul anului 2012. Nissan are, de asemenea, planuri pentru fabricarea lui Leaf si in Europa in viitor.

Construit pe o platforma complet noua, Nissan LEAF are un ampatament generos de 2,7 m, masoara in lungime 4,44 m, are o latime de 1,77 m si inaltimea de 1,55 m. Puterea vine de la un motor electric compact situat in partea frontala, ce dezvolta o putere de 107 CP si un cuplu de 280 Nm, suficient pentru o viteza maxima ce depaseste 140 km/h.

Cu un incarcator rapid DC de 50kW , bateriile se incarca la 80% din capacitate in numai 30 minute iar cu un incarcator obisnuit pot ajunge la 100%, in 8 ore, avand o autonomie de 160 km cu bateriile incarcate complet. Si foarte important, capacitatea sistemului de baterii, se diminueaza cu 20% in 10 ani.

Nissan LEAF, primul vehicul electric Nissan, va fi comercializat in SUA, Japonia si cateva state din Europa, printre care si Romania. Asadar, incepand din vara, Nissan Romania va demara inscrierea pentru LEAF atat pentru companii interesate sa-si schimbe flota de masini cat si pentru persoane fizice.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea