Stiinta & Tehnologie

#clubman #countryman #beachcomber #mini

NAIAS 2010: MINI Beachcomber

Conceptul Mini Beachcomber a fost prezentat la Salonul auto din Detroit.

Beachcomber imparte dimensiunile si trenul de rulare cu modelul Countryman . Countryman sta pe o versiune modificata a platformei Clubman , care a fost extinsa pentru a crea o masina care este sa fie de o marime apoximativa cu noul VW Polo .

Dimensiunile versiunii de productie vor fi similare cu cele ale conceptului, ceea ce face ca Beachcomber sa fie primul Mini care trece de limita de patru metri. "Patru metri a fost o limita, intens discutata in cadrul companiei", a spus seful de design MINI, Gert Hildebrand.

Trenul de rulare consta intr-un motor montat transversal care ofera tractiune integrala prin intermediul unei sistem controlat electronic similar cu cel disponibil pe BMW X1.

Noua gama se va numi ALL4 si va cuprinde o cutie de viteze manual cu sase trepte iar tractiunea pe fata va fi standard pe modelele de enty-level.

Desi Mini nu  a dat prea multe detalii despre unitatea care va sta sub capota lui Beachcomber, potrivit publicatiei engleze Autocar , modelul Countryman va fi vandut initial cu motoare de 1.6 litri de benzina.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea