Stiinta & Tehnologie

#nokia n86 #8mp #telefon mobil #symbian

N86, primul Nokia cu 8 MP

In cadrul show-ului de electronice Mobile World Congress 2009, Nokia a anuntat oficial primul lor telefon mobil cu o camera foto de 8 MP .

Numit Nokia N86, acesta este primul dispozitiv mobil cu unghi de deschidere variabil.

Specificatii tehnice


Nokia N86 este un telefon care face parte din seria N a companiei. Slider-ul are sistem glisant dual, tastatura standard alfanumerica, masoara 103,4 x 51,4 x 16,5 mm si cantareste 149 g.

Telefonul are ecran OLED de 2,6 inch cu rezolutie QVGA de 240 x 320 px si 16 milioane de culori si ruleaza sistemul de operare Symbian OS, S60. Nu ii lipseste memoria interna de 8 GB si suporta upgrade de pana la 18 GB, plus ca poate fi folosit ca transmitator FM.

Alte detalii

Camera foto din dotare este de 8 MP si dispune de lentile Carl Zeiss, autofocus, flash LED si poate face inregistrari video la rezolutie VGA cu 30 fps. Terminalul mai vine cu player muzical si radio FM cu RDS incorporat, receptor GPS cu functii aGPS , difuzoare stereo si slot pentru mufa standard de 3,5 mm.

"Pentru obtinerea unor fotografii digitale de exceptie, este esentiala calitatea obiectivului si a senzorului, nu numai numarul de pixeli. Nokia N86 8 MP este primul dispozitiv mobil cu unghi de deschidere variabil", a declarat Helmut Heier de la Carl Zeiss.

Nokia N86 cu 8 MP va fi lansat in magazine in a doua jumatate a anului 2009 si va costa in jur de 1.600 RON, fara taxele aferente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea