Stiinta & Tehnologie

#50 de ani #motor v8 #bentley

Motorul Bentley V8 implineste 50 de ani

Motorul V8 de 6.75 litri implineste 50 de ani de cand a fost introdus pe piata. Dr. Ulrich Eichhorn, Membru al Comisiei pentru Inginerie de la Bentley Motors va urmari progresul unuia dintre cele mai remarcabile si longevive motoare la prelegerea fundatiei Sir Henry Royce Memorial.

Propulsorul care va fi studiat implineste 50 de ani de cand a fost introdus pe un model Bentley, anume V8-ul de 6.75 litri care era inima lui Bentley S2 Continental.

Astazi, modele precum Brooklands Coupe, Arnage si Azure sunt propulsate de versiunea moderna a aceluiasi motor V8 de 6.75 litri, care dezvolta 530 CP. A

rhitectura motorului a ramas aproape neschimbata de-a lungul timpului, imbunatatirile operate fiind la nivelul admisiei si evacuarii, pentru a mari puterea si a tine noxele sub control. Fata de versiunea din 1959, propulsorul Bentley V8 de astazi inregistreaza o crestere de putere si cuplu de 150%.

Cititi continuarea pe Ziare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea