Stiinta & Tehnologie

Motorola si RIM in tribunal

Motorola este un brand cunoscut de toata lumea in prezent, dar atunci cand spui RIM nu toti chicesc cine sunt ei de fapt. RIM, adica Research In Motion , sunt de fapt dezvoltatorii binecunoscutelor BlackBerry-uri.

Brevete problema

Vineri, cele doua companii au ajuns in instanta de judecata in urma urma unor acuzatii aduse de ambele parti in legatura cu anumite brevete. Se pare ca tot procesul a inceput din cauza unei neintelegeri care tinea de renegocierea unei intelegeri.

Sambata trecuta Motorola ia dat in judecata pe RIM in U.S. District Court din Delaware si in U.S. District Court din Eastern District of Texas. Tot sambata in Waterloo, Ontario, RIM ii dadea in judecata pe Motorola in U.S. District Court din Northern District of Texas.

"Aceasta problema este semnificativa pentru Motorola, pentru ca RIM foloseste multe patente Motorola", a declarat purtatorul de cuvant de la Motorola, Jennifer Erickson.

Tot ea a spus: "Nu am vazut inca plangerile, dar din cate am inteles cererile sunt de-a dreptul nemeritate si Motorola intentioneaza sa se apere din toate puterile".

Neintelegeri

De partea cealalta a baricadei, RIM sustine ca tot vacarmul provocat de Motorola in acest sens se datoreaza faptului ca "marea avere" se dupe pe rapa, iar acum acestia incearca sa scoata bani cu orice ocazie care se iveste.

Contractul celor doua companii a inceput in anul 2003, iar RIM sustine ca Motorola este obligata sa extinda cu termeni cat mai rezonabili aceasta intelegere: "Contractul nostru cu Motorola a expirat si nu reusit inca sa ajungem la o alta intelegere care sa fie rezonabila pentru ambele parti".

Tot ei spun ca: "Motorola cer drepturi de autor exorbitante pentru diferite standarde de telecomunicatii wireless mobile si wireless computing pe care RIM le practica".

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea