Stiinta & Tehnologie

#motorola #windows mobile #android

Motorola isi indreapta privirile catre Windows Mobile

Compania americana Motorola a anuntat recent ca intentioneaza sa abandoneze interfata de utilizator folosita pana acum si sa se inceapa folosirea altora.

In prezent, Motorola scotea pe piata telefoane cu interfata proprie Java, numita MotoMagX, si care se baza pe sistemul de operare Linux.

Proiectele viitoare

In prezent s-a confirmat faptul ca cei de la Motorola vor incerca sa scoata pe piata un terminal care sa ruleze sistemul de operare Google Android . Acesta se va lansa in preajma Craciunului din 2009.

Un al doilea terminal cu un alt sistem de operare se va lansa dupa mijlocul lui 2009, iar telefonul va rula Windows Mobile versiunea 6.5. windows mobile 7.0 se va lansa candva in 2009, dar se prea poate ca pana atunci Microsoft sa scoata un update pentru versiunea asctuala a sistemului de operare pentru dispozitivele mobile.

Alte planuri Motorola

Dupa ce au anuntat renuntarea la MotoMagX, compania americana a mai declarat intr-un comunicat de presa ca in la inceputul anului 2009 nu va lansa nici un telefon mobil, eforturile companiei concentrandu-se asupra terminalelor cu noile platforme adoptate.

"Cred ca vom reduce numarul de telefoane mobile lansate, cel putin in primele parti ale anului viitor, dar ne asteptam ca sa ne reabilitam pentru ca vom folosi sistemele de operare Android si Windows Mobile. Astfel telefoanele noastre se vor adresa unui public mai larg, atat unui segment de mijloc, cat si unuia mult mai puternic", a declarat Sanjay Jha, shef executiv al Motorola.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea