Stiinta & Tehnologie

#morrison #motoblue #motorola #cliq #android

Motorola Cliq este primul terminal al companiei cu Android

Compania Motorola a anuntat lansarea primului lor telefon mobil care ruleaza sistemul de operare Google Android.

Denumit Motorola Cliq , acesta este de fapt prototipul "Morrison" care a aparut anteriot pe Internet in imagini-spion.

Specificatii tehnice

Asa cum s-a zvonit initial, modelul vine dotat cu un procesor Qualcomm de 528 MHz asemenea lui HTC Google G1 si are 256 MB memorie RAM, plus 512 MB memorie flash. Ecranul telefonului va avea o rezolutie HVGA de 320 x 480 px, suport pentru card microSDHC, iar utilizatorii vor putea mari spatiul de stocare pana la 32 GB.

Terminalul dispune si de anumite functii ca accelerometru, magnetometru, senzor de proximitate si lumina. Motorola Cliq este dotat cu o camera foto de 5 MP cu autofocus si functii white balance, geo-tagging si capacitatea de a face inregistrari video . La capitolul conectivitate, pe langa standardele Bluetooth si USB, Motorola Cliq dispune si de receptor GPS, 3G cu HSDPA si Wi-Fi. Telefonul mobile are tastatura fizica QWERTY completa si va veni cu serviciul proprietar MotoBlur care da acces direct la Facebook, Yahoo!, Hi5 sau Google.

Alte detalii

Se pare ca modelul se va lansa in Statele Unite ale Americii prin operatorul de telefonie mobila T-Mobile. Totusi, acesta a aparut pentru cateva minute pe site-ul oficial al companiei, ca apoi sa dispara. Pretul afisat de operator in acel moment a fost de 400 USD fara abonament.

Initial s-a zvonit ca modelul se va lansa in data de 21 octombrie 2009 si ca va costa mai putin de 100 USD la un abonament facut pe doi ani si ca terminalul va fi unul destul de ieftin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea