Stiinta & Tehnologie

Mobilul va putea fi folosit in avion

Emir
ates va deveni prima linie aeriana care va permite pasagerilor sa foloseasca telefoanele mobile in timpul zborului. Compania a incheiat un contract cu Aeromobile pentru a furniza tehnologia care permite o folosire sigura a mobilelor in avion . Emirates doreste sa lanseze serviciul pe unul din aparatele sale Boeing 777 cel mai devreme in ianuarie 2007.

"Credem ca abilitatea de a comunica eficient, usor si sigur la bordul unui avion va deveni o dimensiune esentiala in calatoria de afaceri si de relaxare. Suntem in discutii in prezent cu un numar de alte companii aeriene ", spune David Poltorak, presedintele Aeoromobile.
Firma crede ca acest serviciu poate aduce venituri de mai mult de 1,5 miliarde de dolari pana in 2010.

Se spera ca pretul unor astfel de convorbiri sa fie comparabile cu tarifele pentru o convorbire internationala. In efortul de a preintampina orice plangeri din partea pasagerilor care nu folosesc telefoane mobile, linia aeriana va incuraja posesorii de celulare sa le seteze pe modul discret sau pe vibratii. Cabina de control va putea sa controleze sistemul tot timpul si sa selecteze modul cel mai adecvat de operare.
  •   2006-11-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului