Stiinta & Tehnologie

Mobile de 1.000.000 de euro

In zilele noastre, majoritatea oamenilor au un telefon mobil. Dar exista pe piata de profil modele de telefoane la care si un miliardar in dolari s-ar uita de doua ori inainte sa le cumpere. Compania ruseasca JSC Ancort, cu ajutorul celebrului bijutier Peter Aloisson, a creat cel mai exclusivist, mai scump si mai sigur telefon mobil din lume. Acesta este o versiune modificata a modelului de telefon produs de firma elvetiana Crypto Telecommunication si se numeste Diamond Crypto Smartphone. Telefonul este considerat a fi cel mai sigur din lume, fiind criptat intr-un algoritm de 256 de biti si dispunand de sistemul de operare Windows CE.

Printre alte caracteristici tehnice ale telefonului se numara procesorul Motorola de 266 Mhz, memorie 64 MB (Flash)/ 64 de MB (RAM), ecran color de peste 252.000 de culori, USB, WAP, SMS, MMS, e-mail si media player. Dar ce il face special nu sunt caracteristicile tehnice, ci faptul ca este acoperit cu diamante de 24 de karate, 50 mai exact, iar 10 dintre aceste sunt dintre cele mai rare de culoare albastra.

Partile metalice ale telefonului sunt din platina, iar cele din lemn sunt create din abanos Macassar si carbon. Pretul? Nu mai putin de 1.300.000 de dolari.

Un alt exemplu de mobil care ajunge la impresionanta suma de 1 milion de dolari este telefonul sau mai bine zis telefoanele din colectia Illusion produse de firma elvetiana Goldvish.

Modelele lor fac ca Nokia 8801 sa arate ca o jucarie de plastic, iar pe cei de la Vertu sa isi plece capetele de rusine atunci cand se afla in prezenta lor.

Fiecare model din colectia Illusion in numar de 15 este din aur de 18 karate si cantareste 150 de grame. La cerere, telefonul ales poate fi decorat cu diamante, iar spatele cu piele de crocodil. Caracteristicile modelelor sunt: ecran color de 262.000 de culori, GPRS, EDGE, Bluetooth, USB, camera foto cu zoom 8X si posibilitatea de inregistrare video, radio FM, mp3 player si inregistrare vocala.

Un pic mai ieftin

Black Diamond WM5, creat tot de o firma elvetiana, VIPN, va fi lansat anul viitor. Acesta are un design creat de Jaren Goth si un sistem de operare Windows Mobile 5. De asemenea, este dotat cu tehnologia WiFi, o memorie de 128 MB, card de memorie, ecran de 5 cm si un procesor Xscale de 400 Mhz, totul intr-o carcasa din titan si diamante. Tastatura este de tip touchpad si atunci cand nu este luminata pare a disparea in totalitate. Telefonul va fi lansat in 2007 la un pret de 300.000 de dolari si nu vor fi produse decat cinci modele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea