Stiinta & Tehnologie

Mobil furat? Îl găseşti pe Internet!

În curand, va apărea pe piaţă un telefon mobil care se blochează singur dacă posesorul se îndepărtează de el, potrivit AFP. În plus, dacă îl pierzi, poţi să îl localizezi prin satelit. Această nouă bijuterie tehnologică va fi lansată de Panasonic . Celularul “auto-blocant”, are un mecanism de securitate, care constă într-un mic card electronic detaşabil, ca funcţionează ca un fel de cheie de securitate. Datorită lui, atunci cand utilizatorul pleacă intenţionat de langă telefonul mobil sau dacă acesta este furat, aparatul se blochează automat şi redevine funcţional numai dacă proprietarul se apropie de el.

Tot Panasonic, va scoate la vanzare şi o nouă serie de 14 telefoane, dotate cu sistem de localizare prin satelit (GPS). Activarea acestei extraopţiuni costă însă în jur de 2 euro pe lună. Ea permite localizarea telefonului pierdut prin intermediul unui site creat special în acest scop. Mai mult, telefoanele au funcţii de radionavigare, cartografiere şi ghid vocal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea