Stiinta & Tehnologie

Mobil cu ecran solar de la Motorola?

Moto
rola a patentat un nou mod de a-ti tine telefonul mobil incarcat, folosind doar lumina solara . Compania Motorola a inregistrat recent patentul pentru un ecran LCD ( liquid crystal display ) care include celule solare capabile sa incarce bateria dintr-un telefon mobil sau alt aparat electronic portabil, relateaza publicatia electronica Computerworld. Conceptul de baza a mai fost propus pina acum: un ecran este montat peste una sau mai multe celule solare, care se incarca gratie luminii care trece prin display.

Modelele anterioare permiteau trecerea unei cantitati de lumina relativ mici prin ecran pentru a ajunge la celulele solare, ceea ce facea sa fie generata prea putina energie, chiar si in urma unei expuneri la cea mai buna lumina, spun cercetatorii Motorola in cadrul patentului.

Scopul final este dezvoltarea unui aparat care ar putea sa ramina incarcat pe o perioada nedefinita de timp, fara ca utilizatorii sa fie nevoiti sa introduca un incarcator in priza sau sa care incarcatoare externe cu ei atunci cind calatoresc.

Motorola sustine ca, in urma cercetarilor facute, a reusit sa faca sa treaca prin ecran si sa ajunga la celulele solare circa 75% din lumina disponibila, ceea ce genereaza suficienta energie pentru a incarca bateria unui aparat portabil .

Patentul depus de Motorola, care nu ofera nici un indiciu privind planuri comerciale pentru un eventual produs, subliniaza, de asemenea, ca celulele solare pot fi adaugate display-urilor de tip OLED (organic light-emitting diode) si touchscreen. Compania nu a comentat, inca, noua sa tehnologie, astfel incit informatii privind un posibil telefon mobil care sa functioneze cu lumi-na soarelui nu sint, deocamdata, disponibile.
  •   2007-05-31
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.