Stiinta & Tehnologie

Mitsumi si TouchPad-ul haptic

Mitsumi Electric este o firma fondata in luna ianuarie a anului 1954. Domeniul de lucru al acesti companii tine de electronica, iar ei sunt vinovati de crearea a controllere de console pana la echipamente de GPS.

Recent, compania a dezvoltat un periferic pentru input haptic cu icoane in relief si butoane afisate pe ecran. Dispozitivul a fost facut pentru a fi instalat pe spatele telefoanelor mobile.

Cum sta treaba cu hapticul

Ca sa fiu mai clara, acest touchpad haptic este format dintr-o suprafata cu mici ridicaturi, o textura touch pad sensibila la atingere si intrerupatoare. Dar intrebarea ramane: la ce bun un asemenea dispozitiv? Raspunsul e destul simplu: acesta poate fi folosit pentru acele telefoane care au partea frontala acupata de un ecran.

Termenul "HAPTIC" vine din grecescul "HAPHE" care inseamna "a apartine simtului tactil". Haptic isi mai poate avea radacini si in cuvantul grecesc "haptesthai" care inseamna "contact" sau "atingere". Tehnologia haptica este aceea care prezinta o interfata ce poate fi accesata de un utilizator prin intermediul unei simple atingeri , aplicand forta, vibratiile si/sau miscarea. Indiferent cum privim situatia, aceasta tehnologie haptica, prin care chiar daca se pot masura fortele reactive care sunt aplicate pe o interfata, nu trebuie confundata cu senzorii tactili care masoara presiunea fortei exercitate de utilizator pe o interfata.

Previziuni

Compania sustine ca acest dispozitiv poate fi folosit de utilizator cu o singura mana. Daca este folosit impreuna cu touchpad-ul, utilizatorul va tine telefonul intr-o mana si pad-ul in a doua mana. Mitsumi crede ca aceste noi dispozitive vor prinde bine la public si vor avea succes.

Pentru cei curiosi, compania tine un "targ" de tehnologie numit Mitsumi Show 2008, unde acest nou gadget poate fi vazut.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea