Stiinta & Tehnologie

Mitsubishi iese de pe piata telefoanelor mobile

Mare
stire mare, dar poate nu chiar asa. telefoane mobile. Japonezii s-ar putea sa-i resimta lipsa, pentru ca aceasta companie isi avea piata de desfacare in special in Tara Soarelui Rasare.

Cu toate acestea, compania reusea sa aiba incasari de 100 miliarde de yeni, adica in jur de 958 milioane dolari pe an doar din aceasta ramura, se pare ca totusi nu destul cat sa supravietuiasca.

Mitsubishi Electric Corporation, a anuntat azi decizia companiei de a nu mai continua dezvoltarea de telefoane mobile in Japonia. Miscarea a fost facuta pentru ca Mitsubishi vrea sa isi concentreze resursele si energia pe alte ramuri ale companiei sub deviza "making strong businesses stronger."

Ca sa ne dam mai bine seama cum stau lucrurile, pentru cei care nu stiu, Mitsubishi si-a inceput afacerea de telefoane in anul 1983 cand era dezvoltator de telefoane pentru masini pentru Nippon Telegraph si Telephone Public Corp. De atunci firma a continuat sa dezvolte si sa furnizeze telefoane mobile catre diferite companii in Japonia, inclusiv prin NTT DoCoMo.

Punct si de la capat

Din cauza pietei foarte mari de telefonie mobila, Mitsubishi si-a incheiat "afacerile" cu aceasta ramura. In clipa cand stocurile de telefoane disponibile la ora actuala vor fi epuizate , Mitsubishi isi inchide si ea conturile cu telefonia mobila.

Cu toate acestea Mitsubishi va continua sa furnizeze servicii-post-vanzare, iar unul din subsidiarii Mitsubishi, DiamondTelecom, isi va continua afacerea de vanzare de mobile.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro
  •   2008-03-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: De ce ai cumpara un smartphone? (partea a II-a)

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii