Stiinta & Tehnologie

#traineri # metode de afisaj # tabla magnetica #tabla #afisaj

Mijloace de afisaj pentru trainerii incepatori

Daca tocmai ai absolvit un curs de formatori, indiferent de specialitate, iar acum vrei sa tii seminarii sau cursuri ample, desfasurate pe mai multe zile, probabil ca te intrebi de ce dotari minimale ai nevoie pentru a performa.

Una sau chiar doua table magnetice, poate un flip chart, markere negre si colorate, foi de hârtie pentru flip chart, iata care ar fi dotarile indispensabile pentru inceput, când nu ai inca un buget suficient pentru articole de de expunere ceva mai moderne, dar si mai scumpe.

Cele de mai sus le poti gasi rapid online intr-un magazin de birotica si papetarie, iar preturile de achizitie sunt extrem de convenabile.

Dupa ce intri in posesia lor sta doar in puterea ta de a le transforma in puncte de interes maxim pentru cursantii pe care ii vei avea, asa incât acestia sa fie de-a dreptul hipnotizati de ceea ce le predai tu, de informatiile pe care le scrii in rezumat acolo, pe tabla magnetica sau pe flip chart.

Exista multe modele de asemenea produse de afisaj pentru prezentari, de aceea oricine poate sa gaseasca unul care sa se potriveasca cel mai bine cu nevoile pe care le are la un moment dat.

Te tenteaza o tabla magnetica moderna?

Specialistii recomanda ca inainte de a alege dimensiunile tablei magnetice, chiar si culoarea acesteia, este bine sa te decizi ce suprafata iti convine mai mult: de melamina, lacuita sau emailata.

Abia apoi va trebui sa te decizi cu privire la dimensiunile acestui panou magnetic de expunere, in raport de spatiul unde va fi asezat si de numarul mediu de cursanti pe care ii vei avea.

Suprafata tablei magnetice si dimensiunile ei. Criterii de alegere

Lizibilitatea trebuie sa fie maxima, de aceea suprafata tablei magnetice este atât de importanta. Nu trebuie neglijate nici orele de desfasurare a cursurilor si seminariilor respective, deoarece iluminatul electric sau de zi (daca exista suficiente ferestre pentru a fi suficienta lumina naturala) influenteaza vizibilitatea extrem de mult.

Daca ai inchiriat deja un spatiu unde se vor desfasura permanent seminariile si cursurile, poti chiar sa asezi pe perete/pereti mai multe table magnetice, daca vei considera ca acest lucru va aduce un plus expunerilor tale.

Poti folosi, spre exemplu, o tabla pe care sa scrii rezumatul temei pe care o abordezi sau ideile principale ce apar pe parcursul desfasurarii seminarului sau workshop-ului respectiv, iar pe o alta sa prinzi cu ajutorul magnetilor diverse fotografii, grafice ilustrative, care iti pot servi ca material auxiliar.

Mai trebuie sa stii ca o tabla cu suprafata de melamina alba este mai putin rezistenta la o scriere intensiva, comparativ cu una lacuita. Daca bugetul iti permite, cel mai bine ar fi ca sa achizitionezi o tabla magnetica cu suprafata emailata, deoarece o sa ai parte atât de un produs durabil, dar si de un confort deosebit in timpul expunerilor, chiar si de o crestere a stimei de sine, stiind ca notezi ideile valoroase pe un articol de afisaj profesional.

Daca pretul este criteriul esential pentru tine, alege pentru inceput o tabla alba cu o suprafata de melamina, pe care o vei inlocui dupa ce vei obtine venituri suficiente din activitatea de trainer.

Daca insa vrei calitate si bugetul iti permite o asemenea dotare profesionala, alege o placa de suprafata lacuita sau chiar o tabla magnetica emailata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea