Stiinta & Tehnologie

Microsoft breveteaza un GPS cu telefon

Compania lui Bill Gates, Microsoft, a brevetat un dispoztiv GPS care poate avea mai multe functii.

Dispozitivul se doreste un echipament de navigare si cu posibilitati de a deveni telefon mobil sau camera foto .

Specificatii tehnice vagi

GPS-ul Microsoft va avea o baza simpla care va afisa informatiile pentru GPS si totodata le va stoca. Ecranul va fi tactil, bateria va fi subtire, iar procesorul va fi incorporat tot in aceasta unitate ca si restul de chip-uri cu software.

Porturile de conectare vor fi plasate in extremitatile dispozitivului. Astfel, Microsoft poate sa adauge module exterioare pentru diferite functionalitati ca telefon, modem, camera foto, cititor de card-uri sau baterie aditionala.

Ideea din spate

Brevetul inaintat de Microsoft catre Comisia Federala de Comunicatii , institutia americana care acorda brevete, nu detine prea multe detalii tehnice concrete. Proiectul contine cateva schite a dispozitivului si idei.

In principiu, spre deosebire de alte dispozitive portabile, Microsoft va realiza un GPS caruia i se vor atasa diferite parti electronice ce vor indeplini alte functii.

Ideea pare interesanta, chiar daca nu este noua. Singura problema care apare este sistemul de operare Windows Mobile care va trebui schimbat si adaptat noului aparat. Dar aceasta dilema va fi luata in considerare daca cineva chiar se apuca sa lucreze la acest dispozitiv.



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea