Stiinta & Tehnologie

#atv pentru copii #atv #copii

Micii ATV-isti

Un ATV este o metoda excelenta de petrecere a timpului liber, potrivita pentru persoane de orice varsta, inclusiv pentru mezinul familiei. Desi poate parea o activitate periculoasa pentru un copil, pilotarea unui ATV poate fi o experienta sigura si antrenanta in acelasi timp, cu conditia sa luati unele masuri de precautie. Va prezentam in continuare cele mai importante sfaturi pentru a va asigura ca tanarul pilot este in perfecta siguranta pe tot parcursul plimbarii sale.

 

Alegerea unui ATV

Desi exista si ATV-uri cu 3 roti, va recomandam sa va pastrati departe de acestea atunci cand alegeti unul potrivit copilului dumneavoastra – un ATV cu 4 roti este mult mai stabil si mai usor de pilotat decat varianta cu 3.

De asemenea, capacitatea vehiculului este deosebit de importanta atunci cand trebuie sa luati o decizie. Sfatul nostru este sa alegeti un ATV cu motor sub 70 de cmc pentru un novice cu varsta cuprinsa intre 6 si 11 ani, iar pana la 15-16 ani sa nu il lasati sa se incumete pe unul de peste 90cc. Dupa 16 ani, in functie de priceperea copilului si de increderea pe care o aveti in capacitatea lui, acesta poate pilota un ATV pentru adulti, de preferat unul mai mic. Un ATV cu motorizare de peste 800cc poate fi dificil de condus si de un adult cu ceva experienta, asadar pastrati-va departe de acestea indiferent cat de responsabil si priceput pare juniorul.

De asemenea, pe langa considerentele legate de capacitate cilindrica, trebuie sa luati in calcul si dimensiunile ATV-ului in raport cu inaltimea juniorului. Expertii recomanda sa alegeti un model pe care, copilul ridicat in picioare va avea o distanta de 7-8cm intre sa si fund. Asigurati-va si ca aceasta poate roti ghidonul pana la capat si ca are palmele suficient de mari pentru a putea apuca acceleratia si frana fara probleme.

Va recomandam sa aruncati un ochi la modele de ATV pentru copii de pe site-ul unui dealer care comercializeaza aceste vehicule si sa consultati si unele forumuri de profil pentru sfaturi inainte sa investiti.

Depinde si de micut

Nimeni nu poate judeca mai bine capacitatea si responsabilitatea tanarului pilot decat proprii sai parinti. Nu neglijati aceste aspecte cand luati o decizie. El sau ea trebuie sa inteleaga bine consecintele actiunilor sale si sa demonstreze clar un grad ridicat auto-control inainte sa se poata urca in saua unui ATV – daca mezinul are o bicicleta, felul in care o foloseste poate fi un indicator foarte bun pentru dezvoltarea sa si pentru abilitatile sale de pilotare.

Siguranta inainte de toate

Pentru orice sport ai nevoie de echipamentul potrivit, iar ATVismul nu face exceptie – acest lucru este de doua ori mai important atunci cand vorbim de un pilot junior. In primul si in primul rand alegeti o casca potrivita pentru copilul dumneavoastra, nici prea mare nici prea mica, iar daca este un element unde nu trebuie sa va zgarciti, atunci casca este acela – daca nu sunteti siguri ce s-ar potrivi cel mai bine, sfatul nostru este sa luati legatura cu un dealer local, reprezentatii lor in vanzari fiind cei mai in masura sa va ajute sa luati cea mai buna decizie. O vesta reflectorizanta este de asemenea o investitie buna, la fel si cotierele si genuncherele.

In final, evitati drumurile publice – ATV-urile nu sunt potrivite pentru acestea iar pilotului un ATV mic ar fi la mila soferilor. Alte zone care trebuie evitate sunt dealurile abrupte, deoarece daca juniorul nu reuseste sa ajunga in varf, ATV-ul va incepe sa se rostogoleasca, lucru care se poate termina prost. Acompaniati-l pe mezin de fiecare data, poate chiar din saua ATV-ului dumneavoastra.

Daca luati aceste masuri de siguranta, copilul dumneavoastra va avea parte de distractie serioasa si poate cine stie – ati crescut urmatorul campion de off roading fara sa va fi dat seama.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea