Membrii Parlamentului European au votat scaderea preturilor pentru mesajele scurte text (SMS) si ale serviciilor roaming.

Noua reglementare care a avut 646 de voturi "pentru" si 22 "impotriva", va intra in vigoare din data de 1 iulie 2009 si este valabila pentru Europa.

Preturi mici

Prin urmare operatorii de telefonie mobila din spatiul european vor fi obligati sa isi reduca costurile la aceste servicii din aceasta data.

Reprezentantii Parlamentului European au declarat ca tarifele SMS-urile transmise in regim de roaming in Uniunea Europeana vor scadea cu 60%, iar serviciile de internet mobil in roaming vor fi cu 40% mai ieftine.

Mai precis, pretul mesajelor text in roaming va scadea pana la suma de 11 eurocenti/mesaj. In prezent, pretul unui astfel de mesaj este de 28 centi.

Alte detalii

La capitolul descarcare date de pe internet, operatorii de telefonie mobila vor putea percepe un tarif de maxim de 1 euro/ MB in roaming. Pana in data de 1 iulie utilizatorii vor plati in continuare tariful de 1,68 euro.

Totusi, se pare ca reprezentantii Forului GSM Association declara ca aceste reglementari nu sunt necesare. Acestia au mai subliniat faptul ca in contextul crizei economice, preturile acestor servicii se afla deja in scadere.

  •   2009-04-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii